Δράσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας

Εκμάθηση κανόνων κίνησης ποδηλάτου στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2019 22:52

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ξεκίνησαν χθες οι δράσεις από τον Δήμο Τρικκαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με κεντρικό σύνθημα «Ασφαλής ποδηλασία - ασφαλές περπάτημα».

Χθες, όπως ανακοινώθηκε, ξεκίνησε μια βασική δράση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής: η εκμάθηση κανόνων κίνησης ποδηλάτου σε παιδιά Γ’ και Δ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Στο πάρκο γίνεται ενημέρωση για το κράνος, για τα σήματα του ΚΟΚ, για τις αναγκαίες προειδοποιήσεις των ποδηλατών και ακολουθεί πρακτική εξάσκηση εντός του πάρκου. Στο τέλος των «μαθημάτων», κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό ένα «δίπλωμα» οδήγησης ποδηλάτου. Λίγη ώρα αργότερα, στο Μουσείο Τσιτσάνη, η εθελοντική ομάδα LifeWalkers και το κέντρο «Αποκατάσταση», δημιούργησαν με τη συμβολή μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, μια διαδρομή που έλειπε από την πόλη. Εγινε, συγκεκριμένα, η χαρτογράφηση περιπατητικής διαδρομής για άτομα με χρόνια νοσήματα. Επελέγη ως χώρος – σε πρώτη φάση – η περιοχή πέριξ του Μουσείου Τσιτσάνη. Εκεί, οι μαθητές/τριες σε ομάδες ήλεγχαν τα υπέρ και τα κατά του χώρου, δηλαδή τα σημεία που είναι ήδη προσβάσιμα καθώς και τα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων από τον Δήμο Τρικκαίων. Με μπλε μπαλόνια οριοθετήθηκαν τα πρώτα, με κόκκινα τα δεύτερα.

«ΠΑΡΑΛΙΑ» ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Σήμερα, με δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τις 10 το πρωί θα γίνει ζωγραφική στην άσφαλτο της οδού Αμαλίας (από την οδό Νέλσωνος μέχρι την οδό Σαράφη). Την ίδια ώρα, θα γίνουν δράσεις για διαμόρφωση «παραλίας» στην όχθη του Ληθαίου επί της οδού Αμαλίας με διάφορα happenings εντός και εκτός του ποταμού.

(Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass