Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΟΑΣΚ: Επί ποδός για το βαμβάκι

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 17:02

Το Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας έδωσε συνέντευξη Τύπου χθες καλώντας τους Αγροτικούς Συλλόγους της Καρδίτσας σε σύσκεψη για τη χαμηλή τιμή του βαμβακιού.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων στον Παλαμά, με θέμα τις χαμηλές έως εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι.

Στη συνέντευξη τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι απαραίτητο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δώσει τη δική του απάντηση. Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε οξύνονται από τις πολιτικές της κάθε κυβέρνησης, και η αναθεώρηση της ΚΑΠ της Ε.Ε. θα κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των ενισχύσεων, αφού μας παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματός μας, μέσα από την άγρια φοροληστεία, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια και το πετρέλαιο να έχει φτάσει ως και 1,50 ευρώ το λίτρο, κ.λπ.

Έχουμε και φέτος (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) το αίσχος των ανοιχτών και εν τέλει χαμηλών τιμών στα προϊόντα μας που φτάνει στο βαμβάκι οι εκκοκκιστές να πληρώνουν κάτω από 0,40 ευρώ το κιλό.

Η Διεπαγγελματική (αλήθεια ποιος τους εξέλεξε) που ευαγγελίζονται (έβγαλε και ανακοίνωση !!!), δεν λύνει το πρόβλημα ούτε έχει αρμοδιότητα στην τιμή και βεβαίως όπως σε κάθε διεπαγγελματική έχουν βάλει τον λύκο (εκκοκκιστές) να διαπραγματεύεται με τα πρόβατα (αγρότες) και όλοι γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Αλήθεια κύριοι της διεπαγγελματικής μόνο η υγρασία είναι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά;

Δεν δίνουμε καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση (ήδη έχει δώσει …δήγματα π.χ. αύξηση της ΔΕΗ) γιατί μέσα από την εμπειρία μας δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των κυβερνήσεων που στέκονται εχθρικά απέναντί, μας αφού δίνουν «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, τους εκμεταλλευτές μας.

Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να σταματήσουμε την επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας. Διεκδικούμε:

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος και ένα εισόδημα για να ζήσουμε με άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος και σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται σε μείωση των τιμών και σε ζημιές στην παραγωγή που γίνονται χωρίς να υπάρχει ευθύνη των παραγωγών».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Σχετικά Άρθρα