ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ

Ανοίγει τις πύλες της η 19η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2019 16:11

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σήμερα στις 20:30 το βράδυ εγκαινιάζεται η 19η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας στο άλσος Παυσιλύπου, με βασική διοργανώτρια την Οικόσφαιρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσα, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΕ, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, την ΠΑΔΥΘ, τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας και τον Σύλλογο Φίλων Μουσείου Καρδίτσας.


Όπως τονίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, φέτος η γιορτή αφιερώνεται στην Κομποστοποίηση, Επανάχρηση και Ανακύκλωση και περιλαμβάνει:
- Πανελλαδική εκθεσιακή αγορά πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων και οικολογικής χειροτεχνίας και έκθεση περιβαλλοντικών και οικολογικών δραστηριοτήτων.
- Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: κομποστοποίηση-επανάχρηση-ανακύκλωση
- Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες-συζητήσεις και εργαστήρια, στο χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα.
Σε σχετικό μήνυμά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Συνδιοργανώνουμε και φέτος την 19η  Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που αποτελεί μια αντίσταση φθοράς στο περιβάλλον το οποίο είναι το σπίτι μας και είμαστε υποχρεωμένοι να το διαφυλάττουμε γιατί απ’ αυτό εξαρτάται η ζωή και η πρόοδός μας. Φέτος η γιορτή αφιερώνεται στην Κομποστοποίηση, Επανάχρηση και  Ανακύκλωση, ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο καθώς συμπίπτει με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας  για τη  δημιουργία «Πράσινων Σημείων» στους Δήμους της Θεσσαλίας, Οικιακής Κομποστοποίησης και Συστημάτων διαλογής στην πηγή. Η σχετική προκήρυξη, συνολικού προϋπολογισμού  23 εκατομμυρίων ευρώ, θα οδηγήσει στη δημιουργία τουλάχιστον ενός Πράσινου Σημείου σε κάθε Δήμο, δηλαδή ενός  οργανωμένου χώρου, οριοθετηµένου και διαμορφωμένου µε κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να εναποθέτουν χωριστά  ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα  ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργα και παρεμβάσεις έχει στόχο να κάνει την ανακύκλωση  καθημερινότητα για όλους. Σε συνεχή συνεργασία μας με τους 3 ΦΟΔΣΑ της Θεσσαλίας αλλά και τους Δήμους, εργαζόμαστε για τη Θεσσαλία και τους κατοίκους της, για την ποιότητα ζωής και την αειφορία. Παράλληλα, εξασφαλίσαμε τις απαιτούμενες πιστώσεις  και από το Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την κατασκευή των τριών (3) Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων και συμπληρωματικών Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Εξασφαλίζουμε λοιπόν τη δυνατότητα να συνεχίσει η Θεσσαλία να είναι μια «πράσινη» Περιφέρεια, η πιο πράσινη περιφέρεια στη χώρα, επικεντρωνόμενη πλέον στην Πρόληψη και την Ανακύκλωση, τηρώντας τις προβλέψεις του περιβαλλοντικού κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάνουμε την Ανακύκλωση πράξη σε ολόκληρη τη Θεσσαλία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass