Κ. Τσιάρας: Ολοκληρώνεται η νέα πτέρυγα στο Δικαστικό Μέγαρο

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 18:15

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Παρουσία του Καρδιτσιώτη Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα τελέστηκε χθες το μεσημέρι από τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στο Νομό Καρδίτσας.

Το Δικαστικό Μέγαρο όπου έγινε η τελετή, βρέθηκε στο επίκεντρο με τον κ. Τσιάρα να δηλώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες το έργο ανακατασκευής του παλιού κτιρίου να προχωρήσει. Υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση – πρόσθεσε - αν και υπάρχει χρηματοδότηση εδώ και 13 χρόνια περίπου, διότι η μελέτη έδειχνε πως υπάρχει ένας υψηλός υδροφόρος ορίζοντας με αποτέλεσμα το σχεδιαζόμενο κτίριο να μην μπορεί να είναι λειτουργικό. Όπως είπε, ή θα έπρεπε να γίνει μια πολύ μεγάλη λεκάνη στεγανοποίησης που θα σήμαινε μεγάλη αύξηση του κόστους είτε ενδεχομένως περιορισμός στο χώρο του υπουργείου.

Σήμερα τόνισε, γίνεται προσπάθεια ανάκτησης της μελέτης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ώστε να οριστεί άλλος φορέας υλοποίησης του έργου που πιθανόν να είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι σε μικρό διάστημα θα δρομολογηθούν οι ενέργειες για την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Δικαστικού Μεγάρου.

Επίσης στον χαιρετισμό του ο κ. Τσιάρας μίλησε για μία μεγάλη προσπάθεια μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού στο χώρο της Δικαιοσύνης αλλά ταυτόχρονα και μία προσπάθεια να επανέρθει η ηρεμία σε αυτόν μιας και τα ζητήματα που απασχόλησαν τον χώρο ήταν πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η συνολική προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα θα βρει συμπαραστάτες όχι μόνο τους θεσμικούς παράγοντες αλλά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.

Xαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κωτσός, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, η πρόεδρος πρωτοδικών κ. Ολυμπία Κώνστα και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Ανυφαντής, ενώ βροντερό παρών έδωσαν δικαστές, εισαγγελείς και ο δικηγορικός κόσμος του Νομού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass