«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Νασιακόπουλου για την ΠΕΔ

ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2019 22:04
Ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος Ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος

Την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναμένουν οι δήμαρχοι, προκειμένου να προκηρυχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και διοίκησης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Η εγκύκλιος, που ενδεχομένως να εκδοθεί και αυτές τις ημέρες, θα ορίζει τις προθεσμίες αλλά κυρίως αναμένεται να αλλάξει τη διαδικασία εκλογής με τους εκλέκτορες να αναδεικνύονται αναλογικά από τα δημοτικά συμβούλια.

Οι πολιτικές διεργασίες ωστόσο βρίσκονται από ημέρες σε εξέλιξη με Θεσσαλούς δημάρχους που προέρχονται από τη ΝΔ – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - μετά από συζητήσεις φαίνεται να καταλήγουν, στην υποψηφιότητα του δημάρχου Κιλελέρ Αθαν. Νασιακόπουλου για τη θέση του προέδρου της ΠΕΔ.

Την ίδια ώρα, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ , βολιδοσκοπούν τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη προκειμένου να ηγηθεί ψηφοδελτίου, μιας ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.

Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας θα διαδεχθεί τον πρώην δήμαρχο Μουζακίου Γ. Κωτσό ο οποίος εξελέγη βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, ενώ για τη θέση του προέδρου στην ΚΕΔΕ, μετά την εκλογή του δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Τρικάλων, Δημ. Παπαστεργίου.

Ο μετριοπαθής κ. Παπαστεργίου από πολλούς δημάρχους και μάλιστα διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων - παρότι προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ - θεωρείται σοβαρή υποψηφιότητα αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα χρειασθεί να αντιπαρατεθεί με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρο Κυρίζογλου που επίσης προέρχεται από τη ΝΔ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Ο κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε χθες επισήμως την υποψηφιότητά του τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «έχοντας μιλήσει τους τελευταίους μήνες με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την προεδρία της ΚΕΔΕ, του κορυφαίου συνδικαλιστικού μας οργάνου, στις προσεχείς εκλογές, πλαισιωμένος από μία δυνατή αυτοδιοικητική ομάδα».

Για να προσθέσει πως «η λύση είναι η σύμπραξη και συνεργασία και των 332 Δήμων. Να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές, να κινηθούμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που χρωστάμε στους δημότες μας. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να είμαστε όλοι διαθέσιμοι, επανεκκινώντας την αυτοδιοίκηση, περνώντας την στην επόμενη ημέρα.

Ζητούμε λοιπόν τη στήριξή σας προκειμένου να φτιάξουμε αυτό το κοινό μέτωπο. Απέναντί μας δεν έχουμε καμία κυβέρνηση και κανέναν άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό, παρά μόνο τα προβλήματα των Δήμων μας και στόχος μας είναι η ανεύρεση σύγχρονων τρόπων και εργαλείων για να τα επιλύσουμε. Προκειμένου να το πετύχουμε, θα μιλήσουμε, θα προτείνουμε αλλά δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε και να διεκδικήσουμε.

Το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε κοντά σε Δήμους όλης της Ελλάδας για να ανταλλάξουμε απόψεις, να βρούμε λύσεις, να χαράξουμε κοινές πολιτικές» καταλήξει ο κ. Παπαστεργίου.

ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρόθεση Παπαστεργίου να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ αλλά και η εκλογή Κωτσού στο Κοινοβούλιο δημιούργησε νέα δεδομένα στον χώρο των δημάρχων της ΝΔ, που μετά από συζητήσεις φαίνεται να καταλήγουν στην υποψηφιότητα του Θανάση Νασιακόπουλου.

Συζητήσεις που δεν άφησαν επίσης περιθώρια για άλλες υποψηφιότητες από τον ίδιο, πολιτικά, χώρο παρά τις αρχικές προθέσεις άλλου Θεσσαλού δημάρχου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποψηφιότητα Νασιακόπουλου αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα, ενδεχομένως με την οριστικοποίηση του πλαισίου των εκλογών.

ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ

Ενώ οι διεργασίες των δημάρχων της ΝΔ φαίνεται να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, οι διεργασίες δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να ξεκινούν τώρα «βολιδοσκοπώντας» τις προθέσεις του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη.

Όλοι ωστόσο αναμένουν την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών όσο και το τροποποιημένο ΠΔ, ενώ φαίνεται να αλλάζει το καθεστώς των 3/5 και οι εκλέκτορες να αναδειχθούν αναλογικά από τα δημοτικά συμβούλια. Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην ανάδειξη 125 δημοτικών συμβούλων - εκλεκτόρων που θα λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, περί τα τέλη Οκτωβρίου για να αναδειχθεί το νέο Δ.Σ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η επίσημη ανακοίνωση χθες της υποψηφιότητας Παπαστεργίου, αναμένεται να «επιταχύνει» τη δρομολόγηση των διαδικασιών.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass