Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κτιριακή αναβάθμιση του Κ.Υ. Καλαμπάκας

ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ 317.000 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2019 16:42

ΤΡΙΚΑΛΑ
Στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 317.000 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 με φορέα υλοποίησης και δικαιούχο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με την 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας ,  που είναι ο κύριος και φορέας λειτουργίας του.

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας (επιφανείας περί τα 1.400 τ.μ.). Η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αφορά κυρίως στο εσωτερικό του κτιρίου και ειδικότερα στην επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με την 5η Υ.Π.Ε., τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας στηρίζουμε στην πράξη το δημόσιο σύστημα υγείας. Σε μια περίοδο, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στη χρηματοδότηση ενός έργου ουσίας και μεγάλης χρησιμότητας, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Καλαμπάκας και κατ’ επέκταση της Π.Ε. Τρικάλων στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας. Εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να αναβαθμίσουμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία».
Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχετικά Άρθρα