Σχέδια εκσυγχρονισμού του λιμανιού της Σκιάθου

Συζήτησε ο δήμαρχος με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2019 16:39

Οι σύγχρονες λιμενικές υποδομές και η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τουριστικού προορισμού.

Έχοντας ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών και του παραλιακού μετώπου, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Πασχάλη έκαναν συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η συνάντηση στο Υπουργείο έγινε παρουσία του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, καθώς και με επιτελείο λιμενολόγων και μηχανικών του Υπουργείου, όπου συζητήθηκε η χωροταξική οργάνωση του λιμανιού και η δρομολόγηση λιμενικών έργων που θα καλύψουν τις ανάγκες με ασφάλεια και σεβασμό, στην κλίμακα και την ιδιαίτερη ακτογραμμή του παραλιακού μετώπου.

Επίσης έμφαση δώθηκε στο πρόγραμμα των δρομολογίων για όλη τη διάρκεια του χρόνου, στο ενδεχόμενο να καλυφθούν με πλωτό ΕΚΑΒ τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης, και στις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος στην πρόσκληση του Υπουργείου προς τον Δήμο Σκιάθου για έργα στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Σημαντική ήταν και η συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ με τον επικεφαλής της Στρατηγικής και Συντονισμού Έργων Λιμένων/Μαρινών Θάνο Λιάγκα, και της νομικής Υπηρεσίας του Ταμείου, για το σοβαρό θέμα που αφορά στη χωροθετημένη από το ΤΑΙΠΕΔ μαρίνα της Σκιάθου, όπου σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας, μιας και για πρώτη φορά ο Δήμος Σκιάθου προκάλεσε συνάντηση με διοικητικά στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα, συζητήθηκε η δρομολόγηση ενεργειών για την αξιοποίηση της περιοχής.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει η Δημοτική Αρχή, με αποτελεσματικές ενέργειες με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την οικονομική ανάπτυξη της Σκιάθου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass