Δράσεις ενημέρωσης για υγιεινή διατροφή

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2019 17:12

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας διατροφής, το νεοσύστατο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προγραμματίζει μια δράση ενημέρωσης του κοινού της πόλης των Τρικάλων για υγιεινή διατροφή, βασισμένη σε σωστές επιλογές όσον αφορά τη λήψη τροφών.

Η ημερίδα δράσης , όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συνίσταται από την τοποθέτηση ενός πάγκου, έξω από το χώρο του Δημαρχείου, στον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού, όπου θα τοποθετηθούν προϊόντα διατροφής από τοπικές εταιρείες που ενεργοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και ενημερωτικό υλικό για σωστές και υγιεινές διατροφικές πρακτικές. Αυτά θα μοιράζονται στους διερχόμενους πολίτες δωρεάν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, επισημαίνεται επίσης, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Με δεδομένο ότι η διατροφή του ανθρώπου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη σωματοδομή του και το επίπεδο του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 50% του ελληνικού πληθυσμού, ενημερωτικές δράσεις για την προάσπιση της διατροφικής αγωγής για υγιεινή διατροφή, βασισμένη στην ποικιλία και ισορροπία λήψης τροφών πρέπει να αποτελεί μέριμνα των ατόμων που ασχολούνται με τη διαιτολογία και διατροφολογία.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass