Σύμβαση για τη διευθέτηση του ρέματος Βελά Προαστίου

Υπογράφηκε από τη δημοτική αρχή Παλαμά

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2019 22:15

Από τον πρώτο χρόνο της θητείας της η δημοτική αρχή του Δήμου Παλαμά, προσπάθησε να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους κατοίκους του Προαστίου και αυτό δεν είναι άλλο από το ρέμα Βελά. Όμως η πλήρης έλλειψη μελετών αλλά και η

μεγάλη γραφειοκρατία, έχουν καθυστερήσει αρκετά ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Προαστίου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 110.260,00 € και η χρηματοδότησή του από ΣΑΤΑ 2016. Το ρέμα Βελά διαμορφώνεται δυτικά της Τ.Κ. Προαστίου, διέρχεται εντός του οικισμού του Προαστίου και μετά από μια διαδρομή περίπου 6,50 χιλιομέτρων καταλήγει στον ποταμό Μέγα. Εντός του οικισμού, το μήκος του ρέματος είναι 1.300 μ. εκ των οποίων τα 630 μ. διέρχονται μέσα από πλακοσκεπή αγωγό, ενώ τα 670 μ. είναι ανοικτή χωμάτινη τάφρος. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση της κοίτης του ρέματος, με εξάλειψη των αντίθετων κλίσεων και των εδαφικών ανωμαλιών κατά μήκος του ρέματος. Το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, στην πρώτη φάση θα διαμορφωθεί η χωμάτινη διατομή του ρέματος και στη δεύτερη φάση θα αντιμετωπιστούν τα στάσιμα ύδατα εντός του κλειστού τμήματος.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass