Δύο μαθήτριες από τα Τρίκαλα σε διεθνές Φόρουμ για τα fake news

Δημοσίευση: 04 Νοε 2019 21:23

Στο Φόρουμ Νεολαίας του Δικτύου των Πόλεων του Στρασβούργου, μετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Τρικκαίων. Μάλιστα, δύο Τρικαλινές μαθήτριες από το 3ο Λύκειο Τρικάλων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, εκπροσωπούν ολόκληρη την Ελλάδα, μετέχοντας στις εργασίες του Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου 2019 στη γαλλική πόλη.

Οι επιλεγείσες μαθήτριες είναι οι Ελευθερία – Παρασκευή Λάππα και η Ζωή - Ιωάννα Νταϊλιάνη. Η ομάδα τους επελέγη με την υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με τις άλλες 12 συμμετέχουσες ομάδες από τα Λύκεια των Τρικάλων.
Το θέμα που έπρεπε να παρουσιάσουν μπροστά σε κοινό και αξιολογητές/τριες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ήταν «Fake news και τρόποι αντιμετώπισής τους». Παρόμοιο θέμα θα εξεταστεί – συζητηθεί στις εργασίες του Φόρουμ του Δικτύου, στο οποίο ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει ανελλιπώς τα τελευταία 7 χρόνια. Για να καταλήξει:
«Σημειώνεται πάντως ότι ήταν τόση η άμιλλα και σε τέτοιον βαθμό η προεργασία για την παρουσίαση στην αγγλική γλώσσα, που δεν υπήρξε τρίτη θέση. Στη δε δεύτερη θέση επελέγησαν βάσει των κριτηρίων, τρεις ομάδες, με μόλις 0,8 βαθμούς λιγότερους από τις νικήτριες. Το αρκετά υψηλό επίπεδο της διαδικασίας επιλογής σημείωσε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου.

ΤΡΙΚΑΛΑ ( Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass