«Πράσινο φως» για το Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών

Δημοσίευση: 04 Νοε 2019 21:27

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών που θα φιλοξενεί το έργο και τις δημιουργίες των πέντε εξαίρετων Τρικαλινών καλλιτεχνών: Βίρβος, Καλδάρας, Κολοκοτρώνης, Μητροπάνος, Σαμολαδάς. Θα παρουσιάζονται διαχρονικά στο ιστορικό διατηρητέο μνημείο «Αρχοντικό Κυρνάσιου», στην παραδοσιακή συνοικία των Τρικάλων, το Βαρούσι. Και αυτό το σημαντικό έργο, παίρνει σάρκα και οστά με την τελική έγκριση ποσού που ανέρχεται στα 913.900 ευρώ.


Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, πρόκειται για το συγκεκριμένο αρχοντικό που κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα (1896) διαβαίνει τον 21ο αιώνα ως ένα έργο μουσικής ιστορίας.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ήταν άκρως ικανοποιημένος από την ένταξη του έργου, αφού πρόκειται για έναν δεύτερο εμβληματικό μουσικό χώρο – μνημείο, μετά το Μουσείο Τσιτσάνη. Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»), με τον τίτλο «Αποκατάσταση, αναβάθμιση & εκσυγχρονισμός του Ιστορικού Διατηρητέου Μνημείου “Αρχοντικό Κυρνάσιου” στο Βαρούσι Τρικάλων και μετατροπή του σε “Σπίτι των Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών”».
Μετά τις σχετικές διαδικασίες, εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα του 2020 θα υπάρχει ανάδοχος.
Η προεργασία ξεκίνησε ήδη από το 2015, το 2017 προεγκρίθηκαν τα χρήματα, αλλά η αναγκαία έγκριση της στατικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, μετέθεσε και τον χρόνο οριστικής ένταξης στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass