Η Θεσσαλία προορισμός τεσσάρων εποχών

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ *ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΤ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 17:00

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «World Travel Market», που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου.

Η έκθεση, που διεξήχθη το διάστημα 4 με 6 Νοεμβρίου, αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα στον χώρο, δεδομένου ότι λειτουργεί ως τουριστικό χρηματιστήριο αναλύοντας τις τάσεις και τις αγορές του τουρισμού. Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και προσελκύει πάνω από 50.000 επισκέπτες, αφού απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού (tour operators, trade visitors, buyers κ.λπ.). Η έκθεση έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της περιοχής της Θεσσαλίας.

Επικεφαλής της θεσσαλικής αποστολής ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος μέσα από τις πολλαπλές επαφές που είχε με ανθρώπους του τουρισμού, πολιτικούς παράγοντες και tour operators, αλλά και στις συνεντεύξεις του σε εθνικά και διεθνή ΜΜΕ, τόνισε τη μοναδικότητα και ποικιλομορφία που καθιστούν τη Θεσσαλία προορισμό τεσσάρων εποχών. Ειδικά τη φετινή χρονιά, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, η παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ήταν επιβεβλημένη.

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, και για ακόμη μια φορά του έθεσε το ζήτημα της απαλλαγής από φόρο και ΦΠΑ των επιχειρήσεων που εξέδωσαν τιμολόγια, τα οποία όμως δεν πληρώθηκαν από τον βρετανικό οργανισμό.

Ακόμη, στη συνάντηση ο κ. Αγοραστός συζήτησε με τον Υπουργό για θέματα όπως τα καταδυτικά πάρκα και τα υποβρύχια μουσεία, τα προγράμματα ενίσχυσης των τουριστικών καταλυμάτων κι επιχειρήσεων, την ευθυγράμμιση της ισορροπίας τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και επιπλέον τα προγράμματα για ασφαλή μετακίνηση και συντήρηση μνημείων. Μάλιστα το τελευταίο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Αγοραστός με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την ερχόμενη Δευτέρα στη Λάρισα.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Κ. Αγοραστός συνάντησε την πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου, με την οποία συζήτησαν την καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ της παρουσίασε σκέψεις για νέα προγράμματα προβολής. Σημαντική υπήρξε η συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον πρόεδρο της εταιρείας υδροπλάνων Νίκο Χαραλάμπους, καθώς ο σχεδιασμός της εταιρείας περιλαμβάνει για τη Θεσσαλία την κατασκευή 5 υδατοδρομίων σε Βόλο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Λίμνη Πλαστήρα. Επαφές είχε και με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Αγγλίας, από τον οποίο διεκδίκησε να μην δημιουργηθεί κενό ούτε μίας ημέρας στην επόμενη τουριστική περίοδο από την παρουσία των Βρετανών τουριστών κυρίως στις Σποράδες. Έμφαση επίσης δόθηκε στο πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Θεσσαλία και στην προσπάθεια διεύρυνσης της θερινής τουριστικής περιόδου μέσα από την επιμήκυνση των προγραμμάτων των αεροπορικών εταιρειών που προσεγγίζουν τους αερολιμένες της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου.

Την αποστολή πλαισίωσαν επίσης τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι από την περιοχή του Βόλου, του Πηλίου και των νησιών των Β. Σποράδων, καθώς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων κ. Σάκης Ζλατούδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass