Παρέμβαση Γ. Κωτσού για τα «Σχολικά Γεύματα»

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 21:08

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός προς την υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως και προς τον Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, διότι κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαπιστώθηκε ότι ο διαθέσιμος αριθμός μερίδων φαγητού ήταν πολύ μικρότερος από τον αριθμό των δικαιούχων μαθητριών και μαθητών σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Καρδίτσας.


Το πρόβλημα επιβεβαίωσε η αναπλ. διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καρδίτσας κα Ευαγγελία Χατζηδημητρίου η οποία ενημέρωσε πως στα παιδιά που είναι ενταγμένα σήμερα, αντιστοιχούν συνολικά 2.676 μερίδες φαγητού. Όμως, τα διαθέσιμα γεύματα από το πρόγραμμα είναι 2.095, αριθμός πολύ μικρότερος ο οποίος δεν έχει αυξηθεί από το 2017, παρά το γεγονός ότι τον Αύγουστο του 2018 εγκρίθηκε η ένταξη περισσότερων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καρδίτσας στο πρόγραμμα.
Επιπλέον, υπάρχει ζήτημα με τα θεσπισμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, καθώς δεν περιλαμβάνονται κατηγορίες δυνητικά δικαιούχων ευπαθών ομάδων όπως είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και με την εγκυρότητα των δηλώσεων που έχουν κατατεθεί από ενδιαφερόμενους. Ο κ. Κωτσός ερωτά «πότε και πως θα αντιμετωπιστούν οι προφανείς αδυναμίες του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» κι «αν θα υπάρξει νέα επέκτασή του σε Δημοτικά Σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass