Τουρίστες όλο τον χρόνο φέρνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ - Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ»

Δημοσίευση: 10 Νοε 2019 22:04

Η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων, καλύπτοντας το κενό που άφησε πίσω της η κατάρρευση της Thomas Cook, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τους χειμερινούς μήνες και η παρουσίαση εναλλακτικών δραστηριοτήτων, εκτός από το σύνθημα «πολύ ήλιος και καθαρή θάλασσα» ήταν ο στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διεθνή έκθεση World Travel Market 2019 που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Λονδίνο.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού (μαζί με αυτή του Βερολίνου τον Μάρτιο), στην οποία η χώρα μας παρίσταται για να προωθήσει, παρουσιάσει τα νέα της προϊόντα και τουριστικά πακέτα. Η χρονική συγκυρία της έκθεσης βοηθά, καθώς μέχρι και τον Ιανουάριο οι Βρετανοί κλείνουν τις διακοπές τους.

Οι Θεσσαλοί, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και με έντονο στοιχείο αυτό των Σποράδων, τα νησιά των οποίων επιλέγουν συνήθως οι Άγγλοι, προχώρησαν σε διαδοχικές επαφές, κάποιες εκ των οποίων κατέληξαν και σε συμφωνίες.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ

Όπως προέκυψε από τις επαφές των Θεσσαλών τουριστικών επαγγελματιών στην έκθεση WTM του Λονδίνου, οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές, την επιλέγουν κυρίως για τον ήλιο και τη θάλασσα. Άλλωστε αυτά τα δύο στοιχεία τούς λείπουν όλη τη χρονιά στην πατρίδα τους. Και μπορεί οι νέοι σε ηλικία Βρετανοί να προτιμούν τα νησιά του Αιγαίου (Ρόδος, Κρήτη) ή του Ιονίου (Ζάκυνθος) για την ατελείωτη διασκέδαση και το ποτό (free alcohol), αλλά οι μέσης ηλικίας τουρίστες με καλό πορτοφόλι βλέπουν θετικά την προοπτική των διακοπών στις Σποράδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστα ξενοδοχεία στα νησιά της Μαγνησίας ακολουθούν την τακτική του all inclusive (όπλα πληρωμένα), διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά Σκιαθίτης ξενοδόχος «μας ενδιαφέρει ο ποιοτικός τουρισμός». Δυστυχώς για τον νομό Λάρισας και την υπόλοιπη Θεσσαλία, οι Βρετανοί τουρίστες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις μεταφορές και τα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου παίζουν σημαντικό ρόλο στις προτιμήσεις τους.

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε διαδοχικές επαφές, στο περίπτερο της Περιφέρειας με Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες, αλλά και με την ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, ώστε να υπάρξει ένας συντονισμός και μια στοχευμένη προσέγγιση της βρετανικής τουριστικής αγοράς. Αναλυτικότερα, συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και με τον πρόεδρο της εταιρείας υδροπλάνων Νίκο Χαραλάμπους, στους οποίους ανέλυσε και τα αποτελέσματα του τουριστικού βαρόμετρου, που έχει στην κατοχή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Το "Τουριστικό Βαρόμετρο Θεσσαλίας", υιοθετώντας τη διεθνή πρακτική, εξελίχθηκε σ’ ένα χρήσιμο εργαλείο χάραξης και αξιολόγησης των μέτρων τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς οι τουρίστες αναχωρώντας για τις χώρες τους, απαντούν σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο (που βρίσκεται σε λιμάνια και αεροδρόμια της περιοχής) σχετικά με την ποιότητα των διακοπών τους, τα θετικά και τα αρνητικά της παραμονής τους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην Περιφέρεια και στους επαγγελματίες του τουρισμού να προχωρήσουν τη νέα χρονιά σε διορθωτικές κινήσεις και νέα πεδία εφαρμογής πολιτικών με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τόσο ποσοτικά (αριθμός επισκεπτών, αριθμός διανυκτερεύσεων, τουριστικά έσοδα κ.λπ.), όσο και ποιοτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες το τουριστικό βαρόμετρο της Θεσσαλίας αναδεικνύει την αναγκαιότητα διεύρυνσης της θερινής τουριστικής περιόδου. Ως συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής και το οποίο μπορεί να επηρεάσει θετικά στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της θερινής τουριστικής περιόδου, είναι ο συνδυασμός "βουνό - θάλασσα".

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Κ. Αγοραστός δηλώνει στην «Ε» τα εξής: «Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας επισκεπτών χειμερινής περιόδου του "Τουριστικού Βαρόμετρου Θεσσαλίας", η Θεσσαλία, κατά τους μήνες της χειμερινής περιόδου, αποτελεί κυρίως προορισμό του Σαββατοκύριακου για Έλληνες επισκέπτες - κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας. Ωστόσο με δεδομένο ότι ο Βρετανός ταξιδεύει όλους τους μήνες του χρόνου, θα μπορούσε συνολικά η Θεσσαλία να αποτελέσει έναν καλό προορισμό και για τον χειμερινό τουρίστα. Η εγγύτητα των ορεινών προορισμών με περιοχές και αξιοθέατα με πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων, όπως περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους (Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα), με πολλές επιλογές γαστρονομίας και διασκέδασης, σε συνδυασμό με την ύπαρξη των κατάλληλών υποδομών για την υποδοχή τουριστών από το εξωτερικό (αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, αυτοκινητόδρομος Αιγαίου με σύνδεση με την Εγνατία Οδό), μας προσδίδει σημαντικό περιθώριο προσέλκυσης αλλοδαπών επισκεπτών. Βασική προϋπόθεση για τα παραπάνω, η δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών διαδρομών και πακέτων τουριστικής εμπειρίας για κάθε προορισμό της Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass