Στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Δ. Τρικκαίων

Δημοσίευση: 25 Νοε 2019 21:28

ΤΡΙΚΑΛΑ
(Της ανταποκρίτριάς μας)

Τα αποτελέσματα ευρωπαϊκού προγράμματος παρουσίασε ο Δήμος Τρικκαίων σε πανευρωπαϊκή συνάντηση στη Βαρκελώνη.

Η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη στην καταλανική πόλη εκπροσώπησε τον Δήμο και παρουσίασε το αποτέλεσμα της συνεργασίας στο πρόγραμμα URBInclusion και ειδικά στο ζήτημα της «συμπερίληψης» δράσεων για τους Ρομά. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως τόνισε η κ. Μητσιάδη, υλοποιήθηκε και με το Κέντρο Κοινότητας – παράρτημα Ρομά και αφορούσε σε δράσεις που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε διαφορετικά επίπεδα (υγεία, εκπαίδευση κ.ά.), αποτέλεσμα της εξωστρέφειας του Δήμου Τρικκαίων.
Ο πλήρης τίτλος του προγράμματος ήταν «URBACT III-URBINCLUSION» - «Σχεδιάζοντας νέες λύσεις εφαρμογής για τη μείωση της φτώχειας στις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές» και μετείχαν, εκτός του Δήμου Τρικκαίων οι Βαρκελώνη, Λυών, Γλασκώβη, Κοπεγχάγη, Τορίνο, Νάπολη, Κρακοβία, Τιμισοάρα. Στη διάρκειά του οι συμμετέχουσες πόλεις ανέδειξαν τα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα URBACT III, ο Δήμος Τρικακίων υλοποιεί άλλες τρεις δράσεις - δίκτυα: BioCanteens, GenderedLandscape, DI4C.
Το πρόγραμμα URBACT III έχει οργανωθεί γύρω από τέσσερις κύριους στόχους: Α. Ανάπτυξη Ικανοτήτων, Β. Σχεδίαση Πολιτικών, Γ. Εφαρμογή πολιτικών, Δ. Κεφαλαιοποίηση και διάδοση γνώσης.
Το URBACT χρησιμοποιεί πηγές και τεχνογνωσία για να ενδυναμώσει την ικανότητα των πόλεων να παραδώσουν μια ολοκληρωμένη αστική στρατηγική και ενέργειες πάνω στη θεματική ανάλογα με τις προκλήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass