Γ. Κωτσός: Με τα έργα Αχελώου θα αυξηθεί 11% η παραγωγή ενέργειας

Δημοσίευση: 29 Νοε 2019 15:07

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, έφερε στη Βουλή το μείζον ζήτημα ολοκλήρωσης των έργων μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στον Θεσσαλικό κάμπο.

Στη συζήτηση του νέου σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την στήριξη των ΑΠΕ, ο Βουλευτής επισήμανε τον πολύτιμο ενεργειακό χαρακτήρα τους.

«Είναι ένα μεγάλο έργο που υποστηρίζεται από το σύνολο της κοινωνίας στη Θεσσαλία και θα μπορέσει να τροφοδοτήσει με αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα ολόκληρο το εθνικό δίκτυο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Κωτσός υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη να βρεθεί τρόπος να τελειώσουν τα έργα το συντομότερο δυνατό διότι η ένταξη των δύο αυτών υδροηλεκτρικών συγκροτημάτων (Μεσοχώρα και Συκιά) στο εθνικό ενεργειακό σύστημα, αναμένεται να αυξήσει κατά 11% την συνολική ισχύ των ΥΗ μονάδων παραγωγής ενέργειας στη χώρα μας. Ενώ εάν λειτουργήσει ο σταθμός αντλησοταμίευσης (pumpstorage) στο άκρο της σήραγγας Πευκοφύτου το ποσοστό θα αυξηθεί στο 17%. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει την μεγάλη εθνική σημασία των έργων αυτών».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass