Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ανοδική πορεία η ΕΑΣ Τρικάλων

Αχ. Λιούτας: Η φετινή χρονιά αποτελεί το σημείο ορόσημο

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2019 21:03

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Την ανοδική πορεία της ΕΑΣ Τρικάλων επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα του ισολογισμού της περασμένης χρήσης τα οποία παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση των Μελών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην έδρα του Συνεταιρισμού, στο συγκρότημα εκκοκκιστηρίου, στο Μεγαλοχώρι.


Ο ισολογισμός και της περασμένης χρήσης παραμένει θετικός με βελτιωμένα τα βασικότερα μεγέθη για τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού.
Ο πρόεδρός του κ. Αχιλλέας Λιούτας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της χρήσης υπογραμμίζοντας: «Αν η περσινή γενική συνέλευση ήταν η αφετηρία της ανοδικής πορείας του Συνεταιρισμού μας, η φετινή αποτελεί το σημείο ορόσημο που σηματοδοτεί την ολική επαναφορά της Ένωσης εκεί που πραγματικά της αξίζει να βρίσκεται: Στην κορυφή των συνεταιριστικών και οικονομικών εξελίξεων του τόπου».
Συνεχίζοντας τόνισε: «Αυτός ο ισολογισμός και κυρίως εκείνος που θα έλθει του χρόνου, βάσει της εικόνας που έχουμε έως τώρα, σηματοδοτούν την πλήρη αναγέννηση της Ένωσης η οποία απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος ανακάμπτει επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας που τη θέλει υγιή, ενεργή πάντα στο πλευρό των παραγωγών και των κτηνοτρόφων.
Μετά από ένα μακρύ και επίπονο αγώνα καταφέραμε να διατηρήσουμε αλώβητη την Ένωση μειώνοντας δραστικά το δανεισμό της, πληρώνοντας πάντα στις καλύτερες τιμές τους παραγωγούς και υλοποιώντας νέα αναπτυξιακά προγράμματα τα οποία θα ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση μας».
Ειδική μνεία έγινε από τον κ. Λιούτα στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της φετινής εκκοκκιστικής περιόδου με την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων εκκόκκισης. Ο κ. Λιούτας χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η αλλαγή του κλίματος επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα. Η φετινή εκκοκκιστική περίοδος ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών. Καταφέραμε να εκκοκκίσουμε πολλαπλάσιες ποσότητες βαμβακιού σε σχέση με πέρυσι. Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πραγματικότητας θα καταγραφούν στην τρέχουσα χρήση ενισχύοντας σημαντικά τη ρευστότητα του Συνεταιρισμού».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων επισήμανε:
«Σ’ αυτή τη νέα πιο αισιόδοξη εποχή, καλούμαστε να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που διανοίγονται για να εδραιώσουμε τη θέση της Ένωσης όχι μόνο ως ενός τοπικού συνεταιρισμού αλλά ενός δυναμικού συνεταιριστικού ομίλου που θα πρωταγωνιστεί αποτελώντας σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα.
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την άψογη συνεργασία μας η οποία έφερε τα θετικά αποτελέσματα. Πρωτίστως, θέλω να ευχαριστήσω εσάς, τα μέλη του Συνεταιρισμού και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς για την εμπιστοσύνη τους την οποία δικαιώνουμε στην πράξη».
Υπηρεσιακοί παράγοντες και μέλη της Διοίκησης παρουσίασαν απολογιστικά στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν τη βελτίωση των μεγεθών της Συνεταιριστικής Οργάνωσης και των ευοίωνων προοπτικών για το μέλλον.
Τέλος, πραγματοποιήθηκαν μυστικές ψηφοφορίες κατά τις οποίες εγκρίθηκαν τόσο ο ισολογισμός όσο και ο απολογισμός της Διοίκησης με ευρύτατες πλειοψηφίες.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα