Αναπτυξιακή ώθηση ζητά η Αργιθέα

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Ανάπτυξης

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2019 19:31

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)
Ο δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, την επίσημη συνδρομή της πολιτείας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η νέα δημοτική αρχή για την εξασφάλιση μιας βιώσιμης αναπτυξιακής τροχιάς της περιοχής.


Στο δύσκολο εγχείρημα δημιουργίας ενός ορεινού Δήμου που θα είναι πρότυπο, το Υπουργείο Ανάπτυξης δύναται να συμβάλλει τα μέγιστα, στηρίζοντας στην πράξη τον πρωτογενή τομέα, καθώς και τους μόνιμους κατοίκους.
Με έμφαση στο στοιχείο της ορεινότητας και με γνώμονα την καθιέρωση της «bottom-up» χάραξης αναπτυξιακής πολιτικής, δημιουργούνται οι απαραίτητες συνθήκες για την επίτευξη της πολυπόθητης αφετηρίας μιας ήπιας αναπτυξιακής στροφής.
Μεταξύ άλλων, ειδικότερα, τέθηκε για ακόμη μια φορά η σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης του έργου του Αχελώου, καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για ένα έργο πνοής που θα αλλάξει ριζικά τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα, υπογραμμίστηκε πως αναπτυξιακή τροχιά χωρίς την ολοκλήρωση των οδικών συνδέσεων και την οριστική άρση του οδικού αποκλεισμού της περιοχής, δε μπορεί να επιτευχθεί. Συνεπώς απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από τα συναρμόδια Υπουργεία και όλα τα θεσμικά όργανα ώστε να δρομολογηθεί η κρίσιμη αυτή κατεύθυνση.
Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το πιλοτικό σχέδιο Ανάπτυξης της Αργιθέας το οποίο έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ κατά το παρελθόν και αποτυπώνει σημαντικούς κατευθυντήριους άξονες. Μάλιστα, τονίστηκε η χρησιμότητα αυτού ως οδηγό αναμόχλευσης πιθανών πόρων και εξεύρεσης αναπτυξιακών λύσεων.
Τέλος, ζητήθηκε η ουσιαστική συνδρομή του Υπουργείου για το νέο ΕΣΠΑ αναφορικά με την τοπική επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία στον πρωτογενή κλάδο, καθώς και στον εναλλακτικό τουρισμό στις ορεινές περιοχές. Μάλιστα, προγραμματίστηκε εξειδικευμένη συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Διαρθρωτικών Προγραμμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass