Καμία αύξηση της χρηματοδότησης στις Περιφέρειες

Ο ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2019 22:57

Κριτική στην κυβερνητική πολιτική για το θέμα του κρατικού προϋπολογισμού και τα κονδύλια για την περιφερειακή και τοπική διοίκηση άσκησε στην συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΝΠΕ ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο

Δ.Σ. της Ένωσης. Ο κ. Τσιαπλές μίλησε για «τα ποσά που μεταβιβάζονται στην τοπική διοίκηση, μέσω των ΚΑΠ -ως μέρος της γενικής φορολογίας, καταγράφονται σε 2.514 δισ. ευρώ, δηλ. 96 εκατ. ευρώ παραπάνω από πέρσι, ίσα-ίσα για να συντηρείται η φιλολογία της δήθεν επιστροφής στην «κανονικότητα», η οποία όμως δεν αφορά τους εργατοϋπαλλήλους, αλλά το μεγάλο κεφάλαιο. Απ’ αυτά τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, που ανέρχονται σε 54.262 δισ. ευρώ, με επιπλέον 456 εκατ. φόρους στα λαϊκά νοικοκυριά, οι Περιφέρειες για να λειτουργήσουν, θα εισπράξουν 657 εκατ. ευρώ, όταν μόνο η μισθοδοσία του προσωπικού, υπολογίζεται σε 2.510 δισ. ευρώ για το 2020! Λείπουν τα κονδύλια για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, έξω από τις οδηγίες της Ε.Ε., με αποτέλεσμα τα τοπικά σχέδια των Δήμων για τη διαλογή στην πηγή, να μένουν στα χαρτιά γιατί δεν χρηματοδοτούνται οι αναγκαίες υποδομές, το προσωπικό που χρειάζεται και ανάγονται σε μονόδρομο οι ΣΔΙΤ για τα εργοστάσια των Μ.Ε.Α., κλπ. Τέλος ο κ. Τσιαπλές επέκρινε και την ΕΝ.Π.Ε, «η οποία δεν διεκδίκησε αποφασιστικά και δυναμικά, ούτε τώρα, ούτε παλιότερα, την ουσιαστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των Περιφερειών, την απόδοση των παρανόμως παρακρατηθέντων κονδυλίων απ’ όλες τις κυβερνήσεις, με αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, με παράλληλη μείωση των έμμεσων και άμεσων φόρων για τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά. Αντιθέτως βάλατε πλάτη στη δημοσιονομική πειθαρχία. Καταρτίζετε τους προϋπολογισμούς, με βάση τις υποδείξεις της εκάστοτε κυβέρνησης και της Ε.Ε., του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, τις κατευθύνσεις του Μεσοπρόθεσμου 2018-2022 που προβλέπει το μεταμνημονιακό μνημόνιο και τα ματωμένα πλεονάσματα κι αυτής της κυβέρνησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass