Eκδήλωση μνήμης για τον Ν. Πλαστήρα

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2019 21:17

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)
Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του αείμνηστου στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα, του «Μαύρου Καβαλάρη» της Μικράς Ασίας, πραγματοποιεί αύριο Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στην Καρδίτσα η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.


Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών κ. Βασίλης Τσαντήλας και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καρδίτσας κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, επισήμαναν μεταξύ άλλων ότι «συμπληρώθηκαν φέτος 66 χρόνια από το θάνατο του Νικόλαου Πλαστήρα, ενός περήφανου Καρδιτσιώτη που αποτέλεσε Σύμβολο τιμιότητας, γενναιότητας, φιλοπατρίας.Ο «Μαύρος Καβαλάρης» ανανέωσε την εθνική μας ταυτότητα και πέρασε θριαμβευτικά στον θρύλο, γενόμενος σύμβολο φιλοπατρίας και απαράμιλλης γενναιότητας. Πέθανε φτωχός, αγωνιζόμενος για τον «υπέρ βωμών και εστιών» αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ως Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ως Καρδιτσιώτες οφείλουμε να τιμούμε τη Μνήμη του Νικολάου Πλαστήρα, αποθέτοντας ένα λουλούδι στον Έφιππο Ανδριάντα στην Ομώνυμη Πλατεία της πόλης μας. Του Ανδριάντα που φέτος συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τη δημιουργία του, από τον γλύπτη Στέλιο Τριάντη. Γι’ αυτό καλούμε όλο τον κόσμο την Κυριακή 8 Δεκέμβρη στη εκδήλωση μνήμης και τιμής, αρχικά στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ακολούθως στην ομώνυμη πλατεία «Πλαστήρα» όπου θα αποδοθούν τιμές ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει εμφάνιση τοπικών χορευτικών με πολεμικά τραγούδια και χορούς από τους Συλλόγους «ΕΝ ΧΟΡΩ», «ΛΑΜΠΕΡΟΥ», «ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΔΡΟΥ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass