Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OI ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τίμησαν Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και Νικ. Πλαστήρα

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2019 16:08

Παρουσία πλήθους Καρδιτσιωτών, ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών τίμησε με την δέουσα επισημότητα και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο, τη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα, στους τάφους τους στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.


Τους παρευρεθέντες καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. του διοργανωτή Συλλόγου, ο Πρόεδρος Κων/νος Κουσαής, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία θεσμοθέτησης της ετήσιας αυτής τιμητικής εκδήλωσης όλα αυτά τα χρόνια από τον κεντρικό φορέα των Καρδιτσιωτών.
Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου Β’, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου, κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από κληρικούς.
Τις δέουσες τιμές στους δύο μεγάλους νεκρούς απέδωσαν η εντυπωσιακή 30μελής Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, αντιπροσωπεία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς επίσης και τιμητικό άγημα χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα».
Για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος.
Για τη ζωή και το έργο του Πρωθυπουργού-Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα μίλησε ο Δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου.    
Παρόντες στη δέηση ανάμεσα στο πλήθος των Καρδιτσιωτών ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας Κων. Τσιάρας, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Καρδίτσας, Γ. Κωτσός, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Καρδίτσας, Ασ. Σκόνδρα, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και πρ. Βουλευτής Καρδίτσας, Ν. Σαλαγιάννης, οι πρ. βουλευτές Βασ. Μπρακατσούλας και Ν. Καντερές, ο εκπρόσωπος των Αρχηγών Γ.Ε.Ε.Θ.Α. και Γ.Ε.Σ., Συνταγματάρχης Δ. Σολωμός, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, Φ. Καλογήρου, ο πρ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ι. Ραχωβίτσας, πλήθος εκπροσώπων Καρδιτσιώτικων, Θεσσαλικών, Μικρασιατικών και Χιακών σωματείων, καθώς και συγγενείς των τιμωμένων προσώπων.

Σχετικά Άρθρα