Σε Καρδίτσα και Τρίκαλα αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗ ΜΕΣΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2019 17:00

 Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Νομό Καρδίτσας υπήρξε τις τελευταίες ώρες, καθώς σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, αύριο Παρασκευή νωρίς το απόγευμα (γύρω στις 15:00 μ.μ.) θα επισκεφθεί την Καρδίτσα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κυβέρνησης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του νέου Τμήματος Δασολογίας – Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού και θα συνομιλήσει με καθηγητές και φοιτητές.
Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης, θα αναχωρήσει για τα Τρίκαλα, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία επισκεπτόμενος κατά πληροφορίες αύριο το απόγευμα το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Διαιτολογίας και το Σάββατο τον ΥΗ Σταθμό της Μεσοχώρας, όπου έντονες φήμες αναφέρουν ότι θα ξεκαθαρίσει οριστικά το μείζον ζήτημα ολοκλήρωσης των έργων του Αχελώου. Αύριο το βράδυ στο ΑΕΤΩΝ Μέλαθρον θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη των ΝΟΔΕ της Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή βουλευτών της Ν.Δ. και πολλών κομματικών στελεχών.Πάντως το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά την ευρεία σύσκεψη που έκανε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως στο τοπικό πανεπιστημιακό Τμήμα, οργανώνεται και νέα επίσκεψη αυτή τη φορά του ίδιου του Πρωθυπουργού, γεννά το ερώτημα εάν ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις!
Να υπενθυμίσουμε ότι στη διάρκεια των επαφών που είχε η κ. Κεραμέως στην Καρδίτσα με φορείς και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, της κατατέθηκε αίτημα επαναλειτουργίας από την επόμενη περίοδο, του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου που κατήργησε το 2018 ο νόμος Γαβρόγλου με συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το αίτημα συνοδεύονταν και από φάκελο με αναλυτικά στοιχεία της όλης πρότασης, αλλά και επιχειρήματα για την αναγκαιότητα υλοποίησης.
Εκείνη την ημέρα η κ. Κεραμέως έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση και είχε πει πως θα την εξετάσει με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Διγαλάκη. Το κυριότερο όμως είναι ότι το ίδιο αίτημα επανέλαβαν στην Υπουργό και φοιτητές του Τμήματος σε δημόσια συζήτηση που είχαν μαζί της στις εγκαταστάσεις του.
Επιπλέον, οι φοιτητές (αλλά και πριν από αυτούς οι καθηγητές), είχαν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τις σπουδές τους στο πρώην Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, όσο και στην Καρδίτσα, πέραν βέβαια κάποιων παραπόνων που διατύπωσαν για τις φοιτητικές εστίες, την έλλειψη λεωφορείου μεταφοράς τους και ζημιές στο κτίριο. Είχαν δε επισημάνει πως η κατάργηση του Τμήματος Ξύλου και γενικότερα της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη χώρα ήταν λάθος που όμως μπορεί να διορθωθεί!
Μήπως τελικά ο Πρωθυπουργός έρχεται στην Καρδίτσα για να διορθώσει αυτό και άλλα λάθη του περίφημου νόμου Γαβρόγλου που ανέδειξε στην τελευταία σύσκεψή τουτο άτυπο συντονιστικό για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στο Νομό μας;
Πάντως η κ. Κεραμέως είχε δείξει να συμμερίζεται τις ενστάσεις των φοιτητών για την κατάργηση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, τονίζοντας πως γνωρίζει πάρα πολύ καλά το πρώην Τμήμα Σχεδιασμού - Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου«διότιαποτελούσε γι’ αυτή πρότυπο λειτουργίας τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος». Είχε δε υπογραμμίσει πως το πρόβαλλε ως φωτεινό παράδειγμα στα socialmedia, αλλά και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όσο για το άτυπο συντονιστικό που εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του επειδή δεν κατέστη δυνατή μια συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας όταν ήταν στην Καρδίτσα, προς το παρόν δεν έγινε γνωστό εάν θα το ξανακάνει κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, η αν θα του καταθέσει κάποιο υπόμνημα με τις διεκδικήσεις του και το κοινό αίτημα άμεσης άρσης των αδικιών του νόμου Γαβρόγλου.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass