ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ Η ΕΥΠΟΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΘΑΜΜΕΝΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ

Στο πάτωμα εκκλησίας ψάχνουν 70χρονη αγνοούμενη

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2019 15:08

Στο πάτωμα ενός ναϊδρίου ιδιωτικής επιχείρησης αναζητούν από χθες οι διωκτικές αρχές, το πτώμα εύπορης Βολιώτισσας που εξαφανίστηκε από προσώπου γης το 2002.


Πριν 17 χρόνια, το φθινόπωρο του 2002, η 70χρονη τότε καθηγήτρια μπαλέτου, Μαριάννα - Ενριέττα Κοντούλη εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς από την Αμαλιάπολη, όπου ζούσε, ενώ τη Δικαιοσύνη απασχόλησε αργότερα υπόθεση μεταβίβασης περουσιακών της στοιχείων.
Παρουσία εισαγγελέα και ανακριτή Μαγνησίας, αστυνομικών της Ασφάλειας Βόλου και του Τμήματος Αλμυρού και ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ κάτω από μυστικότητα ξεκίνησαν χθες το πρωί οι έρευνες σε ιδιωτικό ελαιουργείο που εδρεύει στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαφανισθείσα είναι θαμμένη στο πάτωμα του ναϊδρίου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ελαιουργείου.
Η εκσκαφή ξεκίνησε χθες το πρωί με συνεργεία να αποξηλώνουν το τσιμεντένιο πάτωμα εσωτερικά του ναού, έρευνα που θα συνεχισθεί και σήμερα ενώ το εξωκκλήσι φυλάσσεται πλέον από αστυνομικούς. Των χθεσινών ερευνών προΐστανται εισαγγελικές αρχές που ερευνούν επισταμένως την υπόθεση τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά την αναφορά για την εξαφάνιση της μπαλαρίνας που κατέθεσε το 2008 στην Εισαγγελία Βόλου η ετεροθαλής αδελφή της, ενώ άκαρπες αποδείχθηκαν οι αναζητήσεις μέχρι και το 2010 ακόμη και σε πόλεις του εξωτερικού.
Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2018, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επέβαλε καθείρξεις από εφτά έως εννέα ετών στους τρεις από τους έξι κατηγορούμενους που φέρονταν ως εμπλεκόμενοι σε «περίεργες» μεταβιβάσεις 6 ακινήτων, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων της Μαριάννας - Ενριέττας Κοντούλη, καθώς περιουσιακά στοιχεία της εξαφανισθείσας φέρεται να είχαν περάσει με πλαστά πληρεξούσια στην κατοχή άλλων προσώπων και σε χρονική περίοδο, μεταγενέστερη της εξαφάνισης.
Αναλυτικότερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε με κάθειρξη εννέα ετών κατηγορούμενο επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ένοχο για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ενώ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της απάτης σε βάρος του δημοσίου και από δύο υπεξαιρέσεις.
Σε κάθειρξη εφτά ετών για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία καταδικάσθηκε και δεύτερος κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απάτης σε βάρος του δημοσίου. Ένοχος κρίθηκε τέλος και γιατρός, με κάθειρξη εφτά ετών για τις ίδιες κατηγορίες, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος και μία μεσίτρια. Οι τρεις κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η υπόθεση θα εκδικασθεί εν καιρώ και σε δεύτερο βαθμό, στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η 70χρονη φέρεται να είχε μεγάλη περιουσία στη Μιτζέλα -όπως είναι γνωστή η Αμαλιάπολη- το παραθαλάσσιο χωριό του Παγασητικού κόλπου.
Οι χθεσινές έρευνες στο πάτωμα του ναϊδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» δεν είχαν αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό ανθρώπινων οστών, οπότε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνέχιση των ερευνών, επίσης στο πάτωμα της μικρής εκκλησίας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass