Δημοπράτηση σε χρόνο ρεκόρ για το έργο «Δέλτα» - Καρδίτσα

Με 42 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2020 16:05

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες δημοπράτησης και ανάδειξης της μειοδότριας κατασκευάστριας εταιρείας του έργου της κατασκευής της εισόδου της πόλης της Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ.

Μετά την ανάδειξη του ανάδοχου αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή σύμβασης του έργου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησής του. Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση τμήματος του οδικού άξονα της Εθνικής Οδού που συνδέει Άρτα και Βόλο μέσω Τρικάλων και Καρδίτσας, από τον κόμβο του Δέλτα (Α/Κ Καρδίτσας της Ε65) μέχρι τον κόμβο Αθηνών (συμβολή του άξονα Καρδίτσα-Λάρισα με τον περιφερειακό Καρδίτσας).

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε τη μελέτη του μεγαλύτερου έργου που γίνεται στην πόλη της Καρδίτσας, προχώρησε στην έγκριση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, στην ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, στη δημοπράτησή του και στην ανάδειξη αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Αναμένουμε τις υπόλοιπες γραφειοκρατικές διαδικασίες και θέλουμε να ολοκληρωθούν γρήγορα για να εγκατασταθεί ο ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο. Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας που αλλάζει την εικόνα της Καρδίτσας. Αλλάζουμε το επίπεδο οδικής ασφάλειας, αλλάζουμε την αρχιτεκτονική τοπίου σε μήκος 6 χλμ, στην είσοδο της πόλης. Η Καρδίτσα αποκτά σύντομα τη μορφή μιας σύγχρονης πόλης. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες μας για την αποτελεσματική τους δουλειά».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Συνοπτικά το αντικείμενο του έργου είναι:

- Η κατασκευή της διαπλάτυνσης του οδικού τμήματος από το Δέλτα Καρδίτσας έως τον κόμβο Αθηνών συνολικού μήκους 6.0Κm, με συνολικού πλάτος 17,70 m, με 2+2 λωρίδες κυκλοφορίας και αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στον άξονα της αρτηρίας καθώς και την προσαρμογή της κύριας αρτηρίας και των παράπλευρων οδών στον Α/Κ Καρδίτσας της Ε65 (Δέλτα Καρδίτσας).

- Η κατασκευή παραπλεύρου οδικού δικτύου εκατέρωθεν της αρτηρίας .

Διπλής κατεύθυνσης διατομής τύπου ε2 1+1 λωρίδων κυκλοφορίας πλάτους 6,5m ( 3,25mx 2 ) αλλά και μονόδρομοι με πλάτος 5,5m (3,5m λωρίδα κυκλοφορίας + 2.0m στάθμευση) με πεζοδρόμια στα εξωτερικά άκρα των παράπλευρων. Επίσης από τη μία πλευρά κατά μήκος της αρτηρίας κατασκευάζεται αμφίδρομος ποδηλατοδρόμος με επέκταση της διατομής του ενός πεζοδρομίου.

Επίσης κατασκευάζεται και κάθετο Δίκτυο-Τοπικές οδοί.

- Η κατασκευή κόμβων.

Η αρτηρία είναι Εθνική οδός στην οποία δεν προβλέπονται πεζοδρόμια. Πεζοδρόμια κατασκευάζονται στα εξωτερικά άκρα των παράπλευρων με μικρή επισκεψιμότητα πεζών λόγω ότι το έργο οροθετείται εκτός κατοικημένης περιοχής.

Για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, προβλέπεται η κατάλληλη διαμόρφωση των κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) των πεζοδρομίων με κλίση 5%.

Προβλέπονται ακόμη υδραυλικά και τεχνικά έργα, σήμανση και ασφάλιση της οδού και ηλεκτροφωτισμός ολόκληρης της οδού.

Με την κατασκευή του έργου επιλύονται αρκετά προβλήματα της περιοχής και συγκεκριμένα:

Με την κατάργηση των σηματοδοτούμενων κόμβων και τη διαμόρφωση - κατασκευή του κυκλικών (Roundabout) επιτυγχάνονται, χωρίς καθυστερήσεις, οι διαμπερείς κινήσεις επί της Εθνικής Οδού καθώς και η ασφαλής, άνετη εγκάρσια κίνηση οχημάτων και υπάρχει δυνατότητα αναστροφής.

Με την κατασκευή παράπλευρων οδών κατεύθυνσης εξασφαλίζεται η άνετη και ομαλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και περιοχών. Βελτιώνεται έτσι σημαντικά η οδική ασφάλεια, αφού οι παράπλευροι οδοί συνδέονται στην αρτηρία μέσω κόμβων και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ανακατεύθυνση.

Η χάραξη της οδού τέλος επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλότερων ταχυτήτων οδήγησης, συντομότερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη σύνδεση της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Ε65, που αποτελεί τμήμα του ΔΕΔ-Μ και βελτιώνεται η ενδοπεριφερειακή οδική σύνδεση της Καρδίτσας με την Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass