«Γιατί δεν έστειλε η Περιφέρεια τις προτάσεις της για το νέο ΕΣΠΑ;»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2020 15:23

«Μία από τις τρεις περιφέρειες που δεν έχουν αποστείλει ακόμα τις προτάσεις τους για το νέο ΕΣΠΑ στην κυβέρνηση είναι και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ερωτάται λοιπόν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Σκοπεύει να καταθέσει προτάσεις στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών σχετικού εγγράφου;».

Αυτό αναφέρει, σε επερώτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» Δημήτρης Κουρέτας, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Στις 6 Ιουνίου 2019, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, διαμέσου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, απέστειλε έγγραφο στις Περιφέρειες της Ελλάδος με αριθμό πρωτοκόλλου 60072-6/6/2019, με το οποίο ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, ζητούσε την «Υποβολή προτάσεων από τους αρμόδιους φορείς πολιτικής στην ΕΑΣ σε συνέχεια της αποστολής της 1ης Εγκυκλίου» με καταληκτική ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2019 (σελ. 20) για τον σχεδιασμό του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το πλαίσιο ανάπτυξης: ΕΣΠΑ 2021-2027. Στο πλαίσιο αυτό απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για ενημέρωση και η πληροφόρηση που είχαμε ήταν πως οι περιφέρειες που δεν έχουν αποστείλει ακόμα τις προτάσεις τους είναι τρεις (3), ανάμεσά τους και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ερωτάται λοιπόν ο περιφερειάρχης: Σκοπεύει να καταθέσει προτάσεις στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών του αναφερομένου εγγράφου; Αν σκοπεύει να υποβάλλει προτάσεις, θα θέσει το ζήτημα σε διαβούλευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Η δημιουργία της πρότασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν θα έπρεπε να προκύπτει από μια βαθιά συνεργασία όλων των παρατάξεων; Όχι μόνο δεν είχαμε συνεργασία, αλλά δεν είχαμε καμία πρόταση από την Περιφέρεια, ούτε καν εκπρόθεσμη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass