Στην ατζέντα Μενδώνη «Καραϊσκάκεια» και Φεστιβάλ Θεάτρου

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 18:00

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, η συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας κ. Μανώλη Στεργιόπουλο.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διοργάνωση του 36ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, το οποίο θα διεξαχθεί από 27 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2020, και της 53ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 22 έως 28 Ιουνίου 2020.

Ο κ. Στεργιόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στην πορεία προετοιμασίας των δυο κορυφαίων αυτών διοργανώσεων και στους στόχους τους τονίζοντας πως είναι οι μακροβιότεροι θεσμοί στο είδος τους, με διακριτή ταυτότητα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.

Από την πλευρά της, η Υπουργός, που ήταν ήδη ενήμερη για τη δράση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, εξήρε το έργο που επιτελείται και τόνισε πως αποτελεί έναν σημαντικό πολιτιστικό φορέα για όλη την Ελλάδα.

Η κ. Μενδώνη, εξάλλου, εξέφρασε τη βούλησή της να παραστεί σε μία από τις δύο διοργανώσεις και να δει από κοντά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Εν συνεχεία, ο κ. Στεργιόπουλος ενημέρωσε την κ. Μενδώνη και για την διαδικτυακή πλατφόρμα που θα διαθέτει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ιστοσελίδα της Ένωσης μέσα από την οποία θα προβάλλονται η ιστορία και οι δράσεις όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων με απώτερο στόχο να αποτελέσει και τρόπο χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης και για μια σειρά από γενικότερα ζητήματα που αφορούν το πολιτιστικό κίνημα και τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει συνολικά για τη χώρα μας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass