Σε αναμονή για το hotspot στη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2020 20:02

Μέσα σε κλίμα συνεννόησης πραγματοποιήθηκε χθες στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών, η σύσκεψη που αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Βιομηχανική Περιοχή Γοργοβιτών του Δήμου Παλαμά.

Το παρών έδωσαν ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης κ. Νότης Μηταράκης, ο συντοπίτης Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι κυβερνητικοί Βουλευτές κ. Γιώργος Κωτσός, κα Ασημίνα Σκόνδρα, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άρης Ψαρρής και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γοργοβιτών κ. Κώστας Φώτης.

Η σύνθεση και ο αριθμός των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και το γεγονός ότι η σχετική συζήτηση διήρκησε σχεδόν δυο ώρες, καταδεικνύει τη σοβαρότητα τόσο του μεταναστευτικού προβλήματος, όσο και του τρόπου που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις τοπικές έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για το hotspot στη ΒΙ.ΠΕ.

Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε από βουλευτές και φορείς η μεγάλη αγωνία της τοπικής κοινωνίας, ενώ εκφράστηκαν διάφορες απόψεις για το ζήτημα που θα πρέπει όπως ειπώθηκε να εξεταστεί με μεγάλη προσοχή, συνεννόηση και συνεργασία όλων.

Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Νομού Καρδίτσας είχαν κοινό παρονομαστή την ακαταλληλότητα της ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών να υποδεχθεί την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών.

Ο δε Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, κατέθεσε υπόμνημα με αρκετά επιχειρήματα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, εκ των οποίων μάλιστα κάποια δεν ήταν σε γνώση των αρμοδίων υπουργών.

Το εν λόγω υπόμνημα εμπεριείχε και αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα για την σημερινή κατάσταση της ΒΙ.ΠΕ.

Από την πλευρά των Υπουργών αναλύθηκε το κυβερνητικό πλάνο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη χώρα και τονίστηκε ότι η κάθε περιοχή θα πρέπει να συνεισφέρει ότι της αναλογεί στη μεγάλη προσπάθεια επίλυσής του. Δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απάντηση για τη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών, δεσμεύτηκαν όμως όλοι ότι θα εξετάσουν διεξοδικά τις παραμέτρους που τέθηκαν στην συζήτηση και μετά από μερικές ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα σε νέα σύσκεψη στην Αθήνα, θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass