Ψάχνουν για νέο hotspot στον ν. Καρδίτσας

Μετά την κατηγορηματική άρνηση των φορέων των Γοργοβιτών

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 15:32

Σύσκεψη για το ζήτημα της εγκατάστασης μεταναστών στο Νομό Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, οι Βουλευτές Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου και ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ξανά η πρόταση της δημιουργίας κλειστού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Βιομηχανική περιοχή Καρδίτσας (ΒΙ.ΠΕ Γοργοβιτών).

Η πρόταση κρίθηκε ακατάλληλη από τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας του Νομού Καρδίτσας, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή λειτουργεί ως βιομηχανική ζώνη και μπορεί να αποτελέσει πόλο περαιτέρω ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που έχει ανάγκη ο Νομός.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να μεταφερθούν οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους μια τέτοια επιλογή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Εφόσον η άρνηση για την δημιουργία hotspot στη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών είναι κάθετη και καθολική από όλους τους τοπικούς φορείς και πολιτικούς εκπροσώπους, αναμένεται από το Υπουργείο τις επόμενες ημέρες να προτείνει άλλη τοποθεσία είτε στον Δήμο Παλαμά, η σε κάποιον άλλο Δήμο του Νομού.

KAΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass