Αποχωρούν οι αγρότες από το «Δέλτα»

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2020 21:01

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)
Τη διάλυση του μπλόκου στο «Δέλτα» Καρδίτσας αποφάσισαν οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) σε νέα συγκέντρωση ενημέρωσης για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων που έγινε χθες το βράδυ.


Η αναχώρηση των τρακτέρ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 το πρωί και όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τζέλλας, «γυρίζουμε στα χωριά μας μεν, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλες μορφές και νέο ορόσημο τον επερχόμενο ιστορικό εορτασμό του αγροτικού ξεσηκωμού (1910) στο Κιλελέρ».
Απευθυνόμενος στους αγρότες του μπλόκου ο κ. Τζέλλας χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, για δεύτερη φορά μετά τις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου (2019), να μην απαντήσει καν στο κοινό αίτημα των παραγωγών για πραγματοποίηση συνάντησης όπου θα συζητούνταν τα οξυμμένα προβλήματά τους».
Ο κ. Τζέλλας κατηγόρησε την ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. ότι νοιάζεται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα, γεγονός το οποίο – όπως είπε - αποδεικνύεται από τις συνεχείς επαφές που έχει μαζί τους όλο αυτό το διάστημα. Αντίθετα, αρνήθηκε επίμονα να συναντηθεί με τους αγρότες που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και το υψηλό κόστος παραγωγής.
Σήμερα το απόγευμα (7μ.μ.) στον Παλαμά, θα γίνει σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων για αποτίμηση των δυναμικών κινητοποιήσεων που ολοκληρώνονται και πιθανόν να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις αγωνιστικές δράσεις του επόμενου διαστήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass