Τράπεζα Αίματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη αιμοδοσία

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2020 18:28

Η τράπεζα αίματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου ξεκινά την 1η αιμοδοσία, μεθαύριο Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στον προαύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου σε μια συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Διδασκόντων και την υποστήριξη του Τμήματος της Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Σημαντική και η συμβολή των μαθητών που με τις ζωγραφιές τους και τα μηνύματά τους που κοσμούν την αντίστοιχη αφίσα προσκαλούν τους δημότες στην εθελοντική αιμοδοσία.
Η δημοτική τράπεζα αίματος -αναφέρει σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών- ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς αφού οι μικροί μαθητές συμβάλλουν και προτρέπουν όλο τον κόσμο στην εθελοντική αιμοδοσία με αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Δίνοντας εθελοντικά αίμα, οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να βοηθήσουν να σωθούν έως και τρεις ζωές με μία μονάδα αίματός τους.
Για να μπορέσεις να αιμοδοτήσεις πρέπει να είσαι πάνω από 18 ετών, πάνω από 50 κιλά, αν είσαι γυναίκα και πάνω από 60, αν είσαι άντρας, να έχεις φυσιολογική αιμοσφαιρίνη και πίεση και φυσικά να έχεις θέληση να χαρίσεις 10 λεπτά από τον χρόνο σου για να σώσεις ζωές.
Δίνοντας για πρώτη φορά αίμα και συμπληρώνοντας το έντυπο με το ιατρικό ιστορικό σου, μπορείς να ζητήσεις να σου χορηγηθεί κάρτα εθελοντή αιμοδότη από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.
Οι ανάγκες σε μεταγγίσεις αίματος, έκτακτες και προγραμματισμένες, είναι άμεσες, διαρκείς, καθημερινές, 365 ημέρες τον χρόνο.
Η κ. Αντωνία Χασιώτη, συντονίστρια Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναφέρει: «Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει στην προσπάθεια και με τον σύλλογο γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου καλεί τους υπαλλήλους του και τους δημότες να προσφέρουν στην ελπίδα ζωής. Θα συνεχίσουμε προγραμματίζοντας συνεχόμενες ανάλογες δράσεις σε συνεργασία με την αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου και το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.
Σήμερα, όλες οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της χώρας έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών και το χρησιμοποιούν ήδη. Επιπλέον, 3.200 Σύλλογοι/Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στο ΕΜΑ, καθώς επίσης, και 270.000 εθελοντές αιμοδότες. Ευχαριστούμε τον σύλλογο γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου για την ενεργό συμμετοχή τους στο κάλεσμα αλληλεγγύης. Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω: Αν όχι εμείς που είμαστε ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ποιος θα καλύψει τις ανάγκες προσφέροντας εθελοντικά αίμα. Προσφέρουμε εθελοντικά αίμα! Πράξη αγάπης! Δώρο ζωής!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass