«Η οικονομική ενδυνάμωση βάζει τέλος στην έμφυλη βία»

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2020 17:00

Συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος WEGO!2 έδωσε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, το Κέντρο Γυναικών και οι υπόλοιποι εταίροι στο ξενοδοχείο «Κιέριον». Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο περιθώριο της διακρατικής διημερίδας που διεξάγεται στην πόλη μας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Δημοτική αρχή Καρδίτσας είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως είναι οι γυναίκες που πέφτουν θύματα έμφυλης βίας. Θεωρούμε ότι γίνονται πράγματα αλλά μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα στο να στηριχθούν γυναίκες που είναι θύματα αυτών των δύσκολων καταστάσεων. Με την ευκαιρία του σημερινού χαιρετισμού θα ήθελα να τονίσω ότι στο πλαίσιο του έργου WEGO!2 διερευνάται η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, οργανισμών, επιχειρήσεων και οργανώσεων της κοινωνίας. Στόχος του δικτύου θα είναι η κοινή συστηματική προσέγγιση και ολοκληρωμένη παρέμβαση για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και την άρση των επιπτώσεων της. Η διεργασία της δικτύωσης θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή ενός περιφερειακού πρωτοκόλλου συνεργασίας σε κάθε συμμετέχουσα χώρα, δηλαδή στη Βουλγαρία, στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Το περιφερειακό δίκτυο στην Ελλάδα μπορεί να συντονίζει το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, ενώ βασικός στόχος των εταίρων που συμμετέχουν στο δίκτυο, είναι η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών που έχουν βιώσει έμφυλη βία και η υποστήριξή τους για την ένταξη στην αγορά εργασίας».

Από την πλευρά της η κ. Cinzia Penati, Coordinator, Project Manager of project WEGO!2επισήμανε: «Έχει ήδη περάσει ένας χρόνος από την έναρξη του προγράμματος WeGo! και πέντε μήνες από την πρώτη συνάντηση συμμάθησης και ανταλλαγής στην Πάντοβα . Πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά στο να κατανοήσουμε ποιος είναι ο τρόπος, η διαδικασία, ώστε αυτή η εμπειρία να είναι η πλέον αποτελεσματική για τον καθένα».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ( Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass