Κ. Τσιάρας: Αναγκαία η πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος

Δρομολογείται η ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2020 21:44

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε στην Καρδίτσα ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας για το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Διασυνοριακή Δικαστική συνεργασία σε ποινικές και αστικές υποθέσεις.


Το παρών έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας κηρύσσοντας την έναρξη, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος δικαστών, δικηγόρων και πολιτών.
Ειδικότερα, στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας μίλησε για το οργανωμένο διασυνοριακό έγκλημα που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, αλλά και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ως απολύτως απαραίτητες για την επιχειρούμενη Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Ακόμη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στην έκκληση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργου Ανυφαντή για προώθηση των αναγκαίων παρεμβάσεων ανακαίνισης και αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, δήλωσε πως έχει ήδη συμφωνήσει με τον Δήμο Καρδίτσας να είναι αυτός ο φορέας υλοποίησης των έργων.
Παράλληλα, τόνισε πως έχει επέλθει συμφωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ώστε τα Δικαστήρια της Καρδίτσας και της Λάρισας να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.
Είναι πόροι – πρόσθεσε - που διατίθενται από το ΕΣΠΑ, ενώ η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας οι αντιπρόσωποι της χώρας μας στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες κ. Ηλίας Κωνσταντακόπουλος Εισαγγελέας Πρωτοδικών και κ. Δημήτρης Τίτσιας Πρόεδρος Πρωτοδικών ανέπτυξαν τις νομοθετικές παρεμβάσεις σχετικά με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη και την Ψηφιοποίηση της Δικαστικής συνεργασίας.
Επίσης, ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στην εκτέλεση αλλοδαπών ποινικών αποφάσεων των κρατών μελών της Ε.Ε..
Οι ομιλητές, με καίριες τοποθετήσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον των Δικαστών και των Δικηγόρων του ακροατηρίου, ενώ προέδρευε στο πάνελ ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Λάμπρος Μαργαρίτης.
Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Ν.Δ. κ. Γιώργος Κωτσός στον οποίο μεταξύ άλλων επισήμανε την «άμεση ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την εκτέλεση των απαιτούμενων παρεμβάσεων ανακαίνισης και αναβάθμισης του συνόλου των πεπαλαιωμένων κτιριακών εγκαταστάσεων του Δικαστικού Μεγάρου της Καρδίτσας που αποτελεί μείζον ζήτημα για τους Δικαστές, τους δικηγόρους, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους πολίτες που λειτουργούν σε αυτό».
Επιπλέον, πρότεινε «τη διεκδίκηση της επαναλειτουργίας μεταβατικής έδρας του Διοικητικού Πρωτοδικείου στην Καρδίτσα, ώστε όπως στο παρελθόν, να εκδικάζονται στην πόλη οι υποθέσεις των συντοπιτών και να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις».

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass