Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο φράγμα Ληθαίου ο Αγοραστός

ΕΠΕΒΛΕΨΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2020 17:10

ΤΡΙΚΑΛΑ
Στο φράγμα του Λιθαίου στον οικισμό της Θεόπετρας βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός όπου επέβλεψε τις εργασίες για την ολοκλήρωση του φράγματος.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που πραγματοποιούνται αφορούν την έμφραξη του φράγματος και την πλήρωση του ταμιευτήρα. Το έργο είναι προϋπολογισμού  1.950.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας. Το φράγμα βρίσκεται ΒΑ του οικισμού Θεόπετρα και κατασκευάζεται σε απόσταση περίπου 6km από τον οικισμό της Νέας Ζωής, στον ποταμό Ληθαίο, σε υψόμετρο κοίτης περίπου +300(m). Με το φράγμα δημιουργείται ταμιευτήρας αποθήκευσης του απορρέοντος νερού του ποταμού, το οποίο θα χρησιμεύσει για την άρδευση των κατάντη γεωργικών εκτάσεων των δήμων Καλαμπάκας και Τρικκαίων.
«Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη ενημερωθήκαμε για την πορεία υλοποίησης του έργου. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση  ενός μεγάλου και σημαντικού έργου, ενός έργου ζωής. Το έργο αυτό πέρασε από πολλές περιπέτειες αλλά αντισταθήκαμε, δεν παραδοθήκαμε, το κυνηγήσαμε και στο τέλος μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται. Σε τρία χρόνια το φράγμα θα είναι έτοιμο.  Χρειάζεται, όμως, και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καταλάβει ότι μόνο με ταχύτητες μεγάλες η χώρα μας θα αλλάξει. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με τις ταχύτητες του παρελθόντος. Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές. Λόγος γαρ τούργον ου νικά ποτέ που σημαίνει τα λόγια δεν νικάνε ποτέ τα έργα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Σχετικά Άρθρα