Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη FRUIT LOGISTICA 2020

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2020 15:38

Δυναμική παρουσία είχε και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση FRUIT LOGISTICA 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο κατά το διάστημα από 5 έως 7 Φεβρουαρίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης και μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην παγκόσμια αγορά φρούτων και λαχανικών.

Η συμμετοχή αποτέλεσε μια ακόμα δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων και των σημαντικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, αφού χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 3.200 εκθέτες από 90 χώρες, ενώ την επισκέφτηκαν δεκάδες χιλιάδες εμπορικοί αντιπρόσωποι προερχόμενοι από 135 χώρες, σε εγκαταστάσεις 137.504 τετραγωνικών μέτρων υψηλών προδιαγραφών.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο βρισκόταν σε στρατηγική θέση, κέρδισε τις εντυπώσεις και απέσπασε θετικές κριτικές για την άρτια παρουσία των θεσσαλικών επιχειρήσεων, συγκέντρωσε δε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θεσσαλικά προϊόντα. Ενδιαφέρον για τα προϊόντα έδειξαν εμπορικοί αντιπρόσωποι μεγάλων αγορών από χώρες της Μέσης Ανατολής (Ιορδανία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος), την Ινδία, την Αμερική, αλλά και από ευρωπαϊκές χώρες, όπως τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πήραν πληροφορίες από τα μέλη της αποστολής στο πλαίσιο b2b συναντήσεων.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Διαχείρισης Υδάτων Λίμνης Κάρλας κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ενώ τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας εκπροσώπησε η γεωπόνος M.Sc. κ. Χριστίνα Κοντογιάννη.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ν. Ηλείας κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Κρήτης κ. Μανόλης Χνάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Π.Ε. Άρτας κ.Ψαθάς Βασίλειος, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Δήμου Λαρισαίων κ. Γιάννης Αλεξούλης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης κ. Γιάννης Μανούσακας, η γενική γραμματέας της A.R.E.F.L.H. κ. Pauline Panegos –Bordeaux France και πολλοί άλλοι.

Με όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος , καθώς και για τη συνολική εκπροσώπηση σε εθνικό επίπεδο και τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης και εξέλιξης της εξωστρέφειας, η οποία είναι μονόδρομος για την παραγωγή, τα προϊόντα και την εθνική οικονομία. Ο υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και αφιέρωσε πολύ χρόνο στην επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συζήτησε με τους εκθέτες για όλα τα θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και για τα προϊόντα που έχουν άμεση σχέση με το κόστος παραγωγής και της ανάπτυξης της χώρας, καθώς και για τα προβλήματα των συνεταιρισμών, των μεταποιητικών επιχειρήσεων και των αγροτών.

Η αποστολή της Θεσσαλίας πλαισιωνόταν από επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις τους και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Μεταξύ αυτών, ο κ. Γεώργιος Ζέικος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Προϊόντων Αγιάς «ΚΙΣΣΑΒΟΣ», ο κ. Αντώνιος Τσιάρας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Αγιάς «ΟΡΙΝΑ» και ο κ. Θανάσης Νάστος, διευθυντής πωλήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΑΦΡΟΔΙΤΗ». Στην έκθεση συμμετείχαν και άλλοι Θεσσαλοί επιχειρηματίες, όπως ο κ. Αθαν. Νασιακόπουλος της ARTION NASIAKOPOULOS SA, ο κ. Κώστας Λαμπρούλης της Oporello S.A. και η εταιρεία Chatzidakis S.A.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass