Εργα ανάπλασης στην οδό Καρδίτσης στα Τρίκαλα

ΚΟΝΔΥΛΙ 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 22:18

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μια ακόμη μεγάλη παρέμβαση που αλλάζει την πόλη των Τρικάλων υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για αναμόρφωση και ανάπλαση μεγάλου τμήματος της οδού Καρδίτσης, από το Νοσοκομείο μέχρι το Εργοστάσιο Γάλακτος. Πρόκειται για το έργο

«Περιβαλλοντική & αισθητική αναβάθμιση νότιας εισόδου πόλης» ύψους 1.500.000 ευρώ με χρήματα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, που ενέκρινε τη μελέτη για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη των Τρικάλων. Ένα σχέδιο, το οποίο αφορά στην αλλαγή πτυχών της ζωής στην πόλη. Η συγκεκριμένη αναμόρφωση γίνεται σε μια από τις βασικές οδούς της πόλης και πύλη εισόδου για επισκέπτες από τον νότο. Ταυτοχρόνως, δίνονται λύσεις σε θέμα κίνησης οχημάτων, ποδηλατών και πεζών, διαμορφώνοντας μια είσοδο πόλης σύγχρονη και με παρεμβάσεις ουσίας. Το τμήμα που αλλάζει, περιλαμβάνει 26 οικοδομικά τετράγωνα, είναι άκρως επιβαρυμένο με πολλαπλές χρήσεις και κατοικίες. Ο νέος σχεδιασμός δίνει συνοχή και ταυτότητα σε μια περιοχή, που λειτουργεί ως χώρος υποδοχής, με αναβαθμίσεις, όχι απλώς για την εικόνα, αλλά και για την ουσία της ζωής των κατοίκων. Ο νέος, ασφαλής χώρος περιπάτου και αναψυχής, ταυτόχρονα συνδέει την ευρύτερη περιοχή με το κέντρο της πόλης. Τα βασικά σημεία που λήφθηκαν υπ‘ όψιν στη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων, πολλαπλασιάζουν τον δημόσιο χώρο και επιτυγχάνουν απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, αυξάνοντας τον χώρο πρασίνου, συντελώντας στη βελτίωση του μικροκλίματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass