Εκδήλωση –αφιέρωμα στην υμνολογία του Αγ. Σεραφείμ

Στόχος η ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2020 17:04

Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θέλοντας να αναδείξει την προσωπικότητα και το έργο του Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στην υμνολογία του Αγίου, Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 , στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ, τόπο μαρτυρίου του Αγίου.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης και η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, θέλοντας να συμβάλουν ακόμη στην ανάδειξη σημαντικών θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της περιοχής μας (Βυζαντινό Κάστρο, Μουσείο Γεωργίου Καραϊσκάκη κ.α.) και στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Μουζακίου και την Τοπική Κοινότητα Φαναρίου, πραγματοποιούν μία σημαντική εκδήλωση με επίκεντρο τον Πολιούχο Άγιο Σεραφείμ.

Στην εκδήλωση θα προλογίσει και θα ομιλήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και θα ψάλει ύμνους η Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας (1948-2020) του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Ιεροψάλτου Δημητρίου Καταραχιά.

Οι Ύμνοι που θα παρουσιαστούν είναι μελοποιήσεις του Μακαριστού Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Δασκάλου και Χοράρχου Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη.

Τη μοναδική αυτή εκδήλωση αναμένεται να παρακολουθήσουν πολλοί επισκέπτες καθώς και χορωδίες που συμμετέχουν στη 12η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.

Επίσης, οι κορυφαίες προσωπικότητες που θα παρευρίσκονται στο Φεστιβάλ, όπως ο Αλέξης Κωστάλας, η κοσμήτορας του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Nis (Σερβία) Suzana Kostic, η Ιταλίδα μαέστρος και καθηγήτρια Antonella Barbarossa, ο διάσημος Ιταλός Μαέστρος Leonardo Quadrini, ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τέως καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μεγάρου Μουσικής, τέως Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου,ο Ιταλός μαέστρος Rafaelle Desiderio, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, η καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας των Τιράνων Σύλβια Σκέντερη, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου, και πολλοί άλλοι που θα παρευρεθούν ως μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής μαζί με άλλους Έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στη 12η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, , που αρχίζει την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’ του ξενοδοχείου «ΚΙΕΡΙΟΝ» και θα κλείσει την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ‘’MOUZAKI PALACE HOTEL’’.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ( Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass