Η ΚΕΔΕ διεθνοποιεί την επίθεση στον Εβρο

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2020 17:00

Διεθνοποίηση της πρόσφατης κρίσης στα ελληνικά σύνορα από την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος απέστειλε επιστολή στους αδελφοποιημένους με τον Δήμο Τρικκαίων Δήμους ανά την υφήλιο αναφέροντας τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, η ίδια επιστολή, με κοινή συντονισμένη δράση, στέλνεται από τους Δήμους της χώρας, προς άλλους Δήμους του εξωτερικού, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι. Η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ ελήφθη, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο της προσπάθειας, να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση, να γνωρίζουν οι πολίτες των Δήμων στην Ευρώπη και όλον τον κόσμο, τι συμβαίνει στην Ελλάδα, να υπενθυμιστεί ότι τα σύνορα της χώρα μας είναι σύνορα της Ε.Ε. Η ίδια επιστολή εστάλη από τον κ. Παπαστεργίου και στους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, ζητώντας από τους συναδέλφους του Αυτοδιοικητικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έμπρακτη στήριξη των Δήμων της Ελλάδας, που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού/μεταναστευτικού καθώς και την ενημέρωση της κοινής γνώμης τους, για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη από την ανεύθυνη στάση της Τουρκίας, η οποία απειλεί την ασφάλεια των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Παπαστεργίου στην επιστολή, «πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως όσα συμβαίνουν σήμερα στα ελληνικά σύνορα, δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα. Αφορούν όλη την Ευρώπη. Αφορούν και τον Δήμο σου.

Να στείλουμε σήμερα ενωμένοι ένα ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας και να υπερασπιστούμε τα εξωτερικά σύνορά μας».

Και επισημαίνει:

«Η δύναμη μας είναι οι αξίες μας.

Η επίδειξη αλληλεγγύης στην Ελλάδα, αποδεικνύει την προσήλωσή μας στη Δημοκρατία, στο Κράτος Δικαίου, στο Σεβασμό της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ενωμένοι , θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δοκιμασία».

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass