Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά η Σκιάθος με έργο 2,4 εκατ. ευρώ

Ξεκινούν έργα στις περιοχές «Τρούλος», «Αχλαδιές», «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς - Αγ. Παρασκευή»

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2020 18:10

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θωρακίζει αντιπλημμυρικά το νησί της Σκιάθου με έργο προϋπολογισμού 2.356.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε στον Βόλο, τη σύμβαση προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το έργο της αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων και χειμάρρων στη Σκιάθο και συγκεκριμένα στις περιοχές «Τρούλος», «Αχλαδιές», «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς - Αγ. Παρασκευή».

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας ωριμάσαμε τις μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία του νησιού μετά από πολλές και μεγάλες δυσκολίες, βρήκαμε τα χρήματα για να κατασκευάσουμε το έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας , το δημοπρατήσαμε και ξεκινάμε» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Είναι ένα έργο αντίστασης στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ένα έργο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού green deal. Είναι επίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός «ένα έργο Skiathos deal, υπό την έννοια ότι υπάρχει η υπόσχεση των κατοίκων της περιοχής ότι θα συνεργαστούν για την ομαλή και απρόσκοπτη εξέλιξή του. Ευελπιστούμε σε αυτή τη συνεργασία, γιατί οι περιοχές που καθαρίζονται είναι γνωστές για την τουριστική τους κίνηση και αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά. Επιπλέον το έργο δημιουργεί θέσεις εργασίας και εισφέρει με ζεστό χρήμα στην οικονομία του νησιού» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Τα προς εκτέλεση αντιπλημμυρικά έργα αφορούν γενικά: Στην κατασκευή έργων διευθέτησης της κοίτης των υδατορεμάτων με την κατασκευή ορθογωνικών τάφρων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στην κατασκευή τεχνικών διάβασης από οπλισμένο σκυρόδεμα στις θέσεις υφιστάμενων οδών. Στην επένδυση της κοίτης και των πρανών για την αποφυγή διαβρώσεων και υποσκαφών. Επένδυση των έργων διευθέτησης με πλάκες, στις θέσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, ώστε οι κατασκευές να συμβαδίζουν με την αισθητική της περιοχής και τον οικότοπο Natura. Κατασκευή έργων συναρμογής για τη συναρμογή των νέων έργων με τα υφιστάμενα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass