Eκτακτη σύσκεψη για αντιμετώπιση του κορονοϊού

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2020 16:17

KΑΡΔΙΤΣΑ
Όλα τα ενδεδειγμένα και προτεινόμενα μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοτών προτίθεται να πάρει ο Δήμος Καρδίτσας.


Ειδικότερα, στο Δημαρχείο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου για τον σχεδιασμό μέτρων που θα βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού covid 19. Στη σύσκεψη μετείχαν εκτός του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αριστ. Σπάνιας, η παθολόγος – λοιμοξιολόγος κ. Δώρα Νακούτη – Καραγιάννη, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Μάττας, η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας κ. Ευαγγελία Χατζηδημητρίου, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας κ Μ. Παπανούσκας, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κ.κ. Στεφ. Θεολόγης και Σωκράτης Παππάς, ο πρόεδρος του “Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες” κ. Θ. Θεοδωρόπουλος και ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Π. Γαλάνης.
Στη σύσκεψη αφού εξετάστηκαν τα μέχρι τώρα δεδομένα και ακούστηκαν οι απόψεις των γιατρών που μετείχαν αποφασίστηκε η Δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα εντός των επομένων ημερών σε απολυμάνσεις όλων των δημοτικών κτιρίων ευθύνης της (Δημαρχείο, ΚΕΠ, Ληξιαρχείο, Σχολικά Κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, κλπ). Προτεραιότητα θα δοθεί στους δημοτικούς χώρους όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση δημοτών. Άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι σχετικές διαδικασίες και εκπονείται πρόγραμμα απολυμάνσεων που θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένα συνεργεία.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΛΛAΔΙΑ
Εν τω μεταξύ το επιχειρησιακό της σχέδιο θέτει σε εφαρμογή και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για την έγκαιρη πρόληψη από τον κορονοϊό και τον περιορισμό της εξάπλωσής του στην περιοχή μας. Οι προληπτικές δράσεις ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου, με εξειδικευμένα συνεργεία να διενεργούν απολυμάνσεις σε όλες τις υπηρεσίες και χώρους της Π.Ε. Καρδίτσας.

Σημειώνεται πως στο νομό Καρδίτσας δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα προσβολής από τον κορονοϊό και τα μέτρα λαμβάνονται καθαρά για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εμφάνισής του στην περιοχή.
Στο πλαίσιο της απαραίτητης ανάγκης για σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών, πέραν της συνεχούς πληροφόρησης με ανανεωμένα δελτία τύπου, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προεξάρχοντος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Νούσιου διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια σε κεντρικά σημεία της πόλης με οδηγίες πρόληψης που εκδόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για μέτρα πρόληψης, αλλά και το τι πρέπει να κάνει ο καθένας πολίτης ξεχωριστά σε περίπτωση που εμφανίσει κάποια ύποπτα συμπτώματα.
Ο κ. Νούσιος επανέλαβε πως δε χρειάζεται πανικός και τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, έχοντας ανταποκριθεί σε όλες τις συστάσεις.

(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass