Βελτιώνονται υποδομές σε ΔΑΚ - Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας

ΜΕΣΩ ΤΟΥ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΜΕ 900.000 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2020 16:36

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εκτενείς παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές του Δήμου Καρδίτσας προωθούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την έγκριση του σχετικού φακέλου από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Πρόκειται για χρηματοδότηση παρεμβάσεων συντήρησης, αναβάθμισης και ολοκλήρωσης αθλητικών υποδομών του Δήμου Καρδίτσας μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 600.000 €, ενώ τα υπόλοιπα έργα ύψους 300.000 € θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Δήμου Καρδίτσας και στο ύψος που θα απαιτηθεί μετά τη δημοπράτηση των έργων.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ
Η χρηματοδοτούμενη πράξη, συγκροτείται από δύο διακριτά υποέργα:
Το υποέργο 1 «Βελτιώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Καρδίτσας – Ανάδειξη των αθλητικών χώρων Δήμου Καρδίτσας» με προϋπολογισμό 630.000 € περιλαμβάνει τη βελτίωση χώρων στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Καρδίτσας, καθώς και την αναβάθμιση και συμπλήρωση υποδομών στα περιφερειακά γήπεδα ποδοσφαίρου στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες. Στο Αθλητικό Κέντρο, προβλέπεται η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων, η ανακατασκευή του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, η βελτίωση των εγκαταστάσεων εντός του σταδίου, καθώς και η ολοκλήρωση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Στα περιφερειακά γήπεδα ποδοσφαίρου, περιλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης κυρίως των αποδυτηρίων και των περιφράξεων, ώστε τα γήπεδα να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις λειτουργίας που τίθενται από το νέο αθλητικό νόμο. Το υποέργο 2 «Βελτιώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Καρδίτσας – Προμήθεια εξοπλισμού νέου κλειστού γυμναστηρίου», προϋπολογισμού 270.000 €, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του εξοπλισμού στο νέο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας, ώστε αυτό να καταστεί απολύτως ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Προβλέπεται η προμήθεια πτυσσόμενης κερκίδας χωρητικότητας 500 θεατών, η συμπλήρωση των συστημάτων χρονομέτρησης και φωτισμού, πρόσθετος αθλητικός και ηλεκτρικός εξοπλισμός καθώς και έπιπλα για την πλήρη λειτουργία και αξιοποίηση όλων των χώρων του νέου κλειστού γυμναστηρίου.
Μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης, οι υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας θα προχωρήσουν άμεσα στη δημοπράτηση των δύο υποέργων ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αναβαθμισμένες αθλητικές υποδομές να αποδοθούν σε χρήση των δημοτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass