Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ *ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2020 19:12

Στους ρυθμούς του κορονοϊού κινήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, το οποίο συνεδρίασε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης. Ουσιαστικά οι σύμβουλοι, καθήμενοι σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους, έδωσαν το «παρών» στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων, όπου είχε εγκατασταθεί το σχετικό σύστημα επικοινωνίας.

Αφού αναβλήθηκαν οι επερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης, η νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό κυριάρχησε στη συνεδρίαση.

Καταρχήν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενημέρωσε το σώμα για όλα τα μέτρα που έχει λάβει η περιφερειακή αρχή για την προστασία του πληθυσμού και των εργαζομένων. Όπως ανέφερε «ο ΕΟΔΥ εξετάζει με προσοχή κάθε πρόταση που υποβάλλεται από τους αρμόδιους φορείς, οπότε όποιος έχει να καταθέσει κάτι σχετικό να το ακούσουμε. Εμείς απολυμάναμε τα κτίριά μας, όπως κι αυτά του Τελωνείου, που αδυνατούσε να το κάνει, διαθέτουμε αντισηπτικά στους εργαζόμενούς μας, ενώ θα εγκαταστήσουμε μηχανήματα με χαρτάκια προτεραιότητας για το συναλλασσόμενο κοινό.

Αναβλήθηκαν οι εξετάσεις οδήγησης, ενώ μελετάται η μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων, όταν αποκατασταθεί η κατάσταση».

Καταλήγοντας ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε ότι «η Περιφέρεια μελετά το σύστημα τηλεϊατρικής, το οποίο θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και των ιατρείων, καθώς θα μειωθεί η προσέλευση των ασθενών και θα προστατευτεί το νοσηλευτικό προσωπικό». Προέβλεψε ότι «θα υπάρξει μείωση της δημοσιονομικής υποχρέωσης της χώρας μας από την Ε.Ε. από το 3,5% στο 1,5% και θα πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο που θα προβλέπει πώς θα επενδυθεί αυτό το δημοσιονομικό κέρδος στην πληγείσα οικονομία».

Ο ΑΠ. ΚΟΜΝΟΣ

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος και ασκών χρέη διοικητή στο ΓΝΛ, Απόστολος Κομνός αφού ανακοίνωσε στο Σώμα την αύξηση των κρουσμάτων ανά την επικράτεια (σε 190), αναφέρθηκε στις προσπάθειες των δομών υγείας να δημιουργήσουν μία ελεγχόμενη κατάσταση, ώστε αυτή να μην ξεφύγει. Υποστήριξε ότι «υπάρχουν 15 κρεβάτια που θα χρησιμοποιηθούν για ασθενείς με κορονοϊό στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. Χρειαζόμαστε όμως πολλά μηχανήματα, τα οποία στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να τα προμηθευτούμε. Γι΄αυτό στόχος μας είναι όλη αυτή η ιστορία να πάει χρονικά πίσω για να οργανωθούμε καλύτερα. Καλό είναι να μένουμε στο σπίτι και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

*Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάσος Τσιαπλές δήλωσε πως «πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στα Νοσοκομεία, όσο και στα Κέντρα Υγείας. Επειδή τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για προσλήψεις υγειονομικών, που θα ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, τις έχουμε ξανακούσει τον Ιούλη του 2019, αλλά δεν τις έχουμε δει και τώρα ανακοινώνονται ξανά 1.500 νοσηλευτές, δηλαδή 500 νοσηλευτές λιγότεροι από τις τότε εξαγγελίες -και αυτοί για περιορισμένο χρόνο- καθώς και 500 γιατροί σε συνθήκες πανδημίας και μάλιστα η κυβέρνηση αυτό το προβάλλει ως ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τώρα πρέπει ο λαός να συνδυάσει τα μέτρα προφύλαξης από την επιδημία με την απαίτηση από την κυβέρνηση για την άμεση πρόσληψη μαζικά μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, με βάση και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην Θεσσαλία και γενικότερα».

Του Γιώργου Ρούστα 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass