ΕΚΚ: Όχι στις απολύσεις εργαζομένων

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2020 18:32

Για έξαρση απολύσεων και εκμετάλλευσης εργαζομένων από πλευράς εργοδοτών αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο της πανδημίας του Κορωνοϊού, η οποία έχει πλήξει και τη χώρα μας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή που εξέδωσε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, καλώντας την κυβέρνηση να παρέμβει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το Ε.Κ. Καρδίτσας επισημαίνει τα παρακάτω: «Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αρκετές καταγγελίες ανώνυμες κυρίως από εργαζόμενους ότι οι εργοδότες τους, τους πιέζουν είτε να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας, είτε άνευ αποδοχών, είτε για εκ περιτροπής εργασία, είτε για να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση με την υπόσχεση ότι θα τους επαναπροσλάβουν μόλις θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις, είτε αρνούνται να τους χορηγήσουν την ειδική άδεια γιατί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κάποιοι τους ζητούν να επιστρέφουν πίσω τους μισθούς για όσο διάστημα θα είναι κλειστή η επιχείρηση.

Oι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση να μην υποκύπτουν στις πιέσεις αυτές, να ενημερώνουν άμεσα το Εργατικό Κέντρο η την Επιθεώρηση Εργασίας για να μπορούμε να επέμβουμε άμεσα και να αναγκάζουμε τους εργοδότες να εφαρμόζουν αυτά που προβλέπονται από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.Ένα μεγάλο πρόβλημα ανακύπτει με την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των SuperMarket και ιδιαίτερα της απαράδεκτης ημέρας της Κυριακής. Ήδη οι εργαζόμενοι εκεί εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς και φτάνουν στα όρια της εξάντλησης με αποτέλεσμα να αυξάνετε ο κίνδυνος γι΄αυτούς και για τις οικογένειές τους. Ζητάμε άμεσα από την Κυβέρνηση να απαγορέψει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τις απολύσεις εργαζομένων που προχωρούν πολλοί εργοδότες με πρόσχημα την κατάσταση που επικρατεί με τον Κορωνοϊό και να μην προχωρήσει στην επιβολή του μέτρου διεύρυνσης ωραρίου στα SuperMarket με κριτήριο ακριβώς την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά και γενικότερα της δημόσιας υγείας».

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass