Παρέμβαση Κωτσού για αντικατάσταση λεωφορείων ΚΤΕΛ

Στον υπ. Μεταφορών για να παραταθεί η ισχύουσα προθεσμία

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 18:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)
Στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, προκειμένου να προχωρήσει ειδικά γι’ αυτή την περίοδο, στην παράταση της ισχύουσας τετράμηνης προθεσμίας για αντικατάσταση λεωφορείων ΚΤΕΛ (που ολοκλήρωσαν το κατά το νόμο επιτρεπόμενο χρονικό όριο κυκλοφορίας των 27 ετών).


Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, οι ενδιαφερόμενοι λεωφορειούχοι υπογραμμίζουν ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ανεπαρκή για να ανταποκριθούν στην εν λόγω υποχρέωση, διότι λόγω της πανδημίας του COVID 19 (Κορονοϊού), στη χώρα μας και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζονται αυστηρά περιοριστικά ή και απαγορευτικά μέτρα στις μετακινήσεις/μεταφορές, ενώ οι διαδικασίες στις εισαγωγές/εξαγωγές, στις αγοραπωλησίες και γενικότερα στις συναλλαγές, έγιναν πλέον πολύπλοκες και χρονοβόρες. Επιπλέον, τονίζει ότι το τεράστιο πλήγμα που δέχεται ο κλάδος των μεταφορών και γενικότερα η εθνική οικονομία από την πανδημία έχει αυξήσει στο μέγιστο βαθμό την αβεβαιότητα για τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα οι υπόχρεοι που (κυρίως για οικονομικούς λόγους) δεν έχουν προβεί στην αντικατάσταση των λεωφορείων τους να προβληματίζονται έντονα, δεδομένου ότι το κόστος αγοράς ακόμη και μεταχειρισμένου τέτοιου μέσου μαζικής μεταφοράς είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass