Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεφροντίδα για ευπαθείς ομάδες

Προσφέρει ο Δήμος Tρικκαίων αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2020 16:14

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Σημαντικές και απαραίτητες υπηρεσίες με τη χρήση της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού προσφέρει ο Δήμος Τρικκαίων για ηλικιωμένους-ες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η πρώτη υπηρεσία, σε συνεργασία με την e-Trikala Α.Ε., όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, είναι η τηλεφροντίδα. Πρόκειται για δωρεάν διάθεση τηλεσαχκαρόμετρου με διεπαφή bluetooth και διασύνδεση μέσω διαδικτύου(internet) για τηλεπαρακολούθηση των τιμών σακχάρου, χωρίς επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό. Επίσης η τηλεφροντίδα περιλαμβάνει σετ αισθητήρων «έξυπνης οικίας» σε μοναχικούς ηλικιωμένους (π.χ. κίνησης, άνοιγμα εξώπορτας, θερμοκρασίας, κουμπί έκτακτης κλήσης σε βοήθεια) για τηλεπαρακολούθηση μέσω διαδικτύου, από το κέντρο τηλεφροντίδας, της e-Trikala Α.Ε. Τα προγράμματα τηλεφροντίδας ασθενών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων υλοποιούνται για πάνω από δέκα χρόνια, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μετά τη δωρεάν διάθεση τηλεσαχκαρόμετρου και σετ αισθητήρων «έξυπνης οικίας» ενεργοποιείται επίσης η Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων. Στο πλαίσιο αυτό, επεκτείνεται και εμπλουτίζεται η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» με σύνθημα το «Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε – Είμαστε εδώ για σένα».
Στο εξής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων θα βοηθούν ηλικιωμένους, ηλικιωμένες ή όσους/ες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης για πολλές και διαφορετικές ανάγκες τους. Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2431-020.000 το προσωπικό του Δήμου θα αξιολογεί το αίτημα και θα δίνει λύσεις σε θέματα, όπως αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο κ.ά. Αμεση ήταν η ανταπόκριση εθελοντών Τρικαλινών στην προσφορά του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala ΑΕ για διάθεση δωρεάν συστημάτων τηλεφροντίδας, ως μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού και βοήθειας σε πολίτες.
Στις 16 Μαρτίου ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και στις 17 Μαρτίου οι πρώτοι εθελοντές ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και συννοσηρότητες παρέλαβαν, μετά από αίτηση συγγενών και σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό, τη δωρεάν συσκευή από το προσωπικό της e-trikala.

Σχετικά Άρθρα