Απείθαρχοι πολλοί Τυρναβίτες…

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 22:33

Κινητικότητα χθες στο κέντρο της πόλης του Τυρνάβου, παρά την απαγόρευση από την κυβέρνηση και τις συστάσεις των στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος. Μάλιστα χθες Δευτέρα η κυκλοφορία των πολιτών ήταν πολύ μεγαλύτερη από το περασμένο

Σαββατοκύριακο. Η κυκλοφορία ήταν …νόμιμη, με την υπεύθυνη προσωπική δήλωση στο χέρι ή την τσέπη, ότι ο πολίτης πηγαίνει στο φαρμακείο. Ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που αντί για το φαρμακείο σταματούσαν ακόμα και με τα οχήματά τους για έναν καφέ, αναψυκτικό, σάντουιτς στα «ντελιβεράδικα» του κέντρου. Μεγάλη κινητικότητα υπήρξε επίσης στις τράπεζες, τόσο στα αυτόματα μηχανήματα όσο και στο εσωτερικό, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο μία σε μεγάλο βαθμό ασυνέπεια απέναντι στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που σκοπό έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας. Αντίθετα έρημη ήταν η νέα εθνική οδός Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος του Τυρνάβου, όπου κυκλοφορούσαν κυρίως επαγγελματικά οχήματα. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Για τα προληπτικά μέτρα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ι. Κόκουρας σημειώνει σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων: «Ο περιορισμός κυκλοφορίας είναι ένα μέτρο έκτακτο πλην όμως απαραίτητο για τη μη περαιτέρω διάδοση του ιού. Ως Δήμος Τυρνάβου έχουμε καταβάλει και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς διττή κατεύθυνση: Αφενός, να επιτύχουμε την εύρυθμη λειτουργία όλου του Δήμου, αφετέρου να διασφαλίσουμε την προστασία της υγείας κάθε Δημότη. Σας διαβεβαιώνω πως ο Δήμος Τυρνάβου, παρά τις νέες δύσκολες συνθήκες, θα συνεχίσει να παράσχει ανελλιπώς, αδιαλείπτως και με απόλυτη υπευθυνότητα τις απαιτούμενες υπηρεσίες προς κάθε Δημότη. Παράλληλα, όμως, σας ζητώ να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και κοινωνική αλληλεγγύη...». ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ Επίσης οι αγρότες επιτρέπεται να επισκέπτονται και να εργάζονται στα χωράφια τους έχοντας μαζί τους την προσωπική υπεύθυνη δήλωση μαζί με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, στην οποία δήλωση πέρα από τα στοιχεία τους θα πρέπει να αναγράφεται η αγροτική περιοχή του χωραφιού και οι ώρες που θα απασχοληθούν εκεί. ΟΙ ΡΟΜΑ Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του Α.Τ. Τυρνάβου είναι οι Ρομά, οι οποίοι μένουν κατά πολλές εκατοντάδες στον συνοικισμό λίγο έξω από την πόλη του Τυρνάβου και λόγω έλλειψης βασικής εκπαίδευσης οι περισσότεροι δεν έχουν από τα ΜΜΕ πλήρη ενημέρωση για την απαγόρευση και κυκλοφορούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αγνοώντας τα μέτρα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass