Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπάνα» 150 ευρώ σε 10 απείθαρχους Καρδιτσιώτες

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 21:37

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)
Στην πλειονότητά τους οι Καρδιτσιώτισσες και οι Καρδιτσιώτες τόσο στις πόλεις, όσο και στα χωριά τηρούν και με το παραπάνω τα σκληρά περιοριστικά κυβερνητικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού.


Δεν έλειψαν ωστόσο και οι «παραφωνίες» καθώς κατά την διάρκεια των ελέγχων που έγιναν χθες από την αστυνομία επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 150 ευρώ σε 10 απείθαρχους συντοπίτες.
Όπως δήλωσε στην «Ε» ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος, όλη σχεδόν η δύναμη του Ν. Καρδίτσας έχει ξεχυθεί στους δρόμους και πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε οδηγούς αυτοκινήτων, εποχούμενους δικυκλιστές, αλλά και πεζούς.
Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές σε ό,τι αφορά στην συμμόρφωση του πληθυσμού στο Νομό μας, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί επίσημα κάποιο κρούσμα Κορονοϊού.
Ηλικιωμένοι, νέοι και παιδιά δεν επισκέπτονται πλέον τα πάρκα και τις πλατείες και όπως δείχνουν τα πράγματα το φαινόμενο θα διαρκέσει καθώς ο κόσμος δείχνει να έχει πλέον συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης και τη μεγάλη επικινδυνότητα της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι περίπου 45 αστυνομικοί που υπηρετούν στο Ν. Καρδίτσας έχουν μεταβεί στον Έβρο για να ενισχύσουν τις δυνάμεις φύλαξης των χερσαίων συνόρων της χώρας, ενώ γύρω στους 30 βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς αντιμετώπιση του μεγάλου μεταναστευτικού προβλήματος και των τουρκικών προκλήσεων.
Τέλος, Αστυνομία και Πυροσβεστική πραγματοποίησαν επισκέψεις στους τσιγγάνικους οικισμούς της Καρδίτσας και των Σοφάδων για γενική ενημέρωση με ηχητικό μήνυμα σχετικά με τα υποχρεωτικά μέτρα που ισχύουν ενάντια στον Κορονοϊό.

Σχετικά Άρθρα