Πρώτο «ΟΧΙ» για hotspot στο Βλοχό

Από τον δήμαρχο Παλαμά μετά από έγγραφο του Υπ. Μετανάστευσης

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 20:28

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας )
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απέστειλε έγγραφο στον Δήμο Παλαμά για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών σε έκταση που βρίσκεται μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Βλοχού και Αγίου Δημητρίου.


Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου μετά από αυτή την εξέλιξη προχώρησε σε δημόσια δήλωση, στην οποία αναφέρει τα παρακάτω:
Συνδημότες – Συνδημότισσες
Σήμερα το πρωί λάβαμε αίτημα παραχώρησης έκτασης από το Υπουργείο Μετανάστευσης Ασύλου. Η έκταση που ζητούν είναι για δημιουργία δομής φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών που αιτούνται ασύλου. Βρίσκεται στην Κοινότητα Βλοχού «μπροστά από πρώην εγκαταλελειμμένο λατομείο» κατά μήκος της οδού Βλοχού –Κεραμιδίου και η έκταση είναι 35 στρεμμάτων. Άμεσα έγινε συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βλοχού. Κατ’ αρχήν έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με το Γραφείο Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο για παροχή διευκρινήσεων, αλλά μέχρι τη στιγμή αυτή που γράφεται το δελτίο Τύπου δεν κατέστη δυνατόν. Όλοι οι παρευρισκόμενοι επισήμαναν ότι αντιλαμβάνονται την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα και ιδιαίτερα τα νησιά με τους μετανάστες, αλλά παράλληλα επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί πως τέτοιες ενέργειες αυτές τις στιγμές με το τεράστιο πρόβλημα της εξάπλωσης του κορονοϊού και την απαγόρευση κυκλοφορίας και κάθε μορφής συγκέντρωσης είναι άδικες, άκαιρες και επικίνδυνες. Σε έναν Νομό που ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει διαγνωστεί κάποιο κρούσμα είναι απαράδεκτο και μόνο σαν σκέψη να μεταφερθούν μετανάστες. Δεν μπορεί το ένα Υπουργείο να απαγορεύει στον κόσμο να πάει το Πάσχα στα χωριά του και το άλλο να θέλει να φέρει αδιευκρίνιστο αριθμό ατόμων, με αδιευκρίνιστο ιατρικό ιστορικό, σε μια παρθένα από κρούσματα περιοχή. Από την πρώτη συνάντηση προέκυψε ότι ο Δήμος θα αρνηθεί την παραχώρηση της έκτασης. Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στην διευρυμένη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 02/04 ευελπιστώντας ότι μέχρι τότε θα υπάρξουν και νεότερες πληροφορίες από το Υπουργείο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass