ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

Ζητά μέτρα προστασίας των Ρομά στη «Μαύρικα»

Δημοσίευση: 11 Απρ 2020 19:55

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)
Τη λήψη μέτρων για την προστασία των Ρομά του οικισμού της «Μαύρικας» ζητά με κατεπείγουσα επιστολή, που έστειλε προς την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Ο Δήμαρχος ο οποίος εκτός από την επιστολή είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει πως μετά το επιδημικό περιστατικό που σημειώθηκε στη Ν. Σμύρνη της Λάρισας, η Πολιτεία για την προστασία των ιδίων των Ρομά άλλα και συνολικά του κοινωνικού συνόλου, θα πρέπει να λάβει μέτρα. Ειδικότερα στην επιστολή που απευθύνει προς τον υπουργό κ. Χαρδαλιά αλλά και τον λοιμωξιολόγο κ. Τσιόρδα αναφέρει:
«Η πρόσφατη περίπτωση με τη διασπορά στην κοινότητα κρουσμάτων κορονοϊού στην συνοικία της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα έχει δημιουργήσει εύλογη ανησυχία ευρύτερα στην περιοχή καθώς είναι γνωστό ότι μεταξύ των πληθυσμών ΡΟΜΑ υπάρχουν σε καθημερινή βάση κοινωνικές επαφές και συγχρωτισμός.
Στα όρια του οικιστικού ιστού του Δήμου Καρδίτσας υπάρχει εδώ και δεκαετίες οριοθετημένος ο οικισμός “Μαύρικα” με πληθυσμό αμιγώς Ρομά. Πρόκειται για χίλια διακόσια (1.200) άτομα. Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή έκανε όλες τις ενδεδειγμένες κινήσεις με βάση και τις οδηγίες της κυβέρνησης να ενημερώσει και να στηρίξει τους κατοίκους του οικισμού «Μαύρικα» (ενημέρωση, διανομή ειδών καθαριότητας, παροχή τροφίμων, κ.α). Ωστόσο οι ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης των Ρομά δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για πιθανή προσβολή και εξάπλωση του COVID 19.
Με βάση τα παραπάνω θα σας παρακαλούσαμε όπως λάβετε τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντίστοιχα με αυτά που ελήφθησαν για την περίπτωση της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα. Ειδικότερα θα παρακαλούσαμε να γίνουν τα σχετικά δειγματοληπτικά τεστ και να περιοριστεί η κυκλοφορία από και προς τον οικισμό, ώστε να προστατευτεί τόσο η δική τους υγεία όσο και γενικότερα η δημόσια υγεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass