ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ:

«Πράσινο φως» για ελάφρυνση δημοτικών τελών

Δημοσίευση: 17 Απρ 2020 21:12

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων εν μέσω κορονοϊού πραγματοποιήθηκε με καινοτομίες .

Στο πλαίσιο αυτό, σε ένα από τα θέματα που αναπτύχθηκαν, το Δημοτικό Συμβούλιο, υιοθέτησε, μια σημαντική απόφαση για ελάφρυνση σε λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης εκατοντάδων τρικαλινών οικογενειών. Ειδικότερα, ομόφωνα το Σώμα έκανε δεκτή την απόφαση της ΔΕΥΑΤ για ουσιαστικές μειώσεις σε λογαριασμούς. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Χρ. Αναστασίου και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, στη συνεδρίαση του Σώματος, για το μειωμένο τιμολόγιο:
1. Αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για τους πολυτέκνους, στα 30.000 € + 2.500 € για κάθε επιπλέον τέκνο.
2. Τα επιδόματα των τέκνων των πολυτεκνικών οικογενειών δεν προσμετρώνται στο εισόδημα αυτό. Επίσης, για όλες τις ευπαθείς ομάδες και τους πολυτέκνους.
3. Η χρέωση με την κανονική τρέχουσα τιμή (σε όσους έχουν πλαφόν κατανάλωσης) ισχύει μόνο για τα επιπλέον του πλαφόν κυβικά και όχι για το σύνολο των καταναλωθέντων. Ουσιαστικά, δεν τιμολογείται το πλαφόν, αλλά μόνο η επιπλέον κατανάλωση.

 

Επιτυχής η πρώτη e-συνεδρίαση του Δ.Σ. Τρικκαίων

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. με ζωντανή μετάδοσή της που έγινε από το κανάλι του Δήμου Τρικκαίων στο youtube. Η σχετική διαδικασία, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της δημοτικής αρχής, διεξήχθη, με μεγάλη απαρτία 87%, και με λήψη σημαντικών αποφάσεων για τον Δήμο. Η προεργασία για το εγχείρημα έγινε όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε, να μην εμφανιστούν προβλήματα κατά τη συνεδρίαση, ενώ σημαντικό ήταν το γεγονός και το ότι η συνεδρίαση εμφανίστηκε 275 φορές από το κανάλι του Δήμου (44,5% ) και το youtube (28,6% απευθείας). Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς, παρά τη δυσκολία της παρακολούθησης από το σπίτι μιας συνεδρίασης. Επίσης αυξήθηκαν οι συνδρομητές του καναλιού του Δήμου Τρικκαίων.
Η πρόεδρος του Σώματος κ. Νικολέτα Μπρουζούκη στην εισαγωγική της παρέμβαση αναφέρθηκε στη σημασία του εγχειρήματος, τονίζοντας τη σημασία της υγείας όλων των Τρικαλινών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass