Ετοιμάζεται για επαναλειτουργία ο Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2020 15:47

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες αναβάθμισης του Βοτανικού Κήπου Νεοχωρίου για να επαναλειτουργήσει σύντομα στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.


Ειδικότερα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες φύτευσης 1.000 θάμνων που θα αποτελέσουν τη φυτοτεχνική προστασία, εναρμονισμένη με το Περιβάλλον, η περίφραξη και ο καθαρισμός του μεγαλύτερου μέρους.
Τελειώνει άμεσα και η παρέμβαση στο εξωτερικό παρκάκι στη λίμνη με φύτευση 200 θάμνων του φυτοτεχνικού προστατευτικού φράχτη.
Σε εξέλιξη είναι ακόμη τα κλαδέματα δέντρων με ορίζοντα λήξης της προετοιμασίας στις 15 Μαΐου 2020 μαζί με τις εργασίες συντήρησης, βαφής του κυλικείου και των ξύλινων εγκαταστάσεων.
Επίσης, με ευθύνη του Δήμου, για πρώτη φορά από την κατασκευή των ξύλινων εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ, καθαρίστηκε ο περιβάλλοντας χώρος.
Επιπλέον έγινε συνάντηση εργασίας του δημάρχου λίμνης Πλαστήρα με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας «Θύελλα» Νεοχωρίου κ. Απόστολο Κατσιγιάννη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων κ. Γιώργου Καραντώνη για την καταγραφή των αναγκών στο γήπεδο του Νεοχωρίου.
Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε επίσκεψη του δημάρχου λίμνης Πλαστήρα με τον βιολόγο κ. Θεόφιλο Μπρουζιώτη, επιστήμονα που συνέδεσε το όνομά του με τη δημιουργία και λειτουργία του Βοτανικού Κήπου.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass